Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk voorziet 1 miljard euro voor gezondheidszorg voor illegale migranten

Niels Geerinck

De Franse regering kondigde aan ze in de begroting voor 2022, ongeveer 1 miljard euro zal uitrekken voor gezondheidszorg voor illegale migranten. Dat bedrag vormt een verdubbeling sinds 2015.

De regering van Emmanuel Macron presenteerde afgelopen woensdag de plannen. Het bedrag is exclusief zogenaamde “spoedeisende hulp”. Hiermee zorgt de Franse regering voor een verdubbeling tegen 2021.

Volgens de Franse Minister van Volksgezondheid Olivier Véran deden er in 2020 meer dan 383.000 migranten beroep op de medische hulp die voorzien wordt door de Franse staat. Deze biedt een ondersteuning van alle medische en ziekenhuiskosten voor migranten die minstens drie maanden in Frankrijk verblijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Frankrijk voorziet 1 miljard euro voor gezondheidszorg voor illegale migranten”

  1. Je kan niet anders verwachten van een psychopaat, hij liet door de politie de gele hesjes handen afschieten en ogen verminken tijdens hun manifestatiies omdat zij met zijn plannen in de problemen kwamen en de eindjes niet meer aan elkaar konden knopen en daarom manifesteerden. Sedert de schaamteloze invoering van zijn absurde QR code pas komen er wekelijks overal in Frankrijk honderd duizende mensen op straat. Hij voert alle plannen uit van deze die hem aan de macht gehopen hebben.
    Fransen zijn hem kotsbeu.

  2. Je kan de mensen niet laten creperen, maar wel na hun medische behandeling deporteren naar het land van herkomst. Win-win situatie.
    Aan de andere kant, ze zullen ze “plots” een hoop minder kwaaltjes hebben:+)))

Plaats een reactie

Delen