Een 'tentenactie' van Utopia 56 op het Parijse Place des Vosges - Afbeelding: Photonews

Een 'tentenactie' van Utopia 56 op het Parijse Place des Vosges - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Franse pro-migratie organisatie verdacht van mensensmokkel en banden in extreemlinkse milieus

Niels Geerinck

De Franse pro-migratie organisatie ‘Utopia 56‘ staat sinds kort onder toezicht van de Franse staatsveiligheid. Volgens de autoriteiten zijn er duidelijke banden tussen de organisatie en extreemlinkse milieus. Daarnaast zou Utopia 56 ook erg nauwe contacten onderhouden met mensensmokkelaars. Dat bericht de Franse krant Valeurs Actuelles.

De activistische organisatie is erg gekend in Frankrijk. Zo organiseerden ze al vaak protestacties in de Franse hoofdstad om druk te zetten op politici. De groepering organiseerde een actie waarbij ze meer dan honderden illegalen lieten ‘kamperen’ op historische sites en pleinen, om zo regularisatie en huisvesting te eisen.

Banden met extreemlinks en mensensmokkelaars

Utopia 56 zou sinds april onder toezicht van de Franse staatsveiligheid staan. Volgens de Franse autoriteiten hebben de afdelingen van de organisatie in Lille en Rennes erg nauwe banden met extreemlinkse milieus. Daarbij voegen ze ook toe dat Utopia 56 ‘actief contact‘ zocht met mensensmokkelaars en hun handlangers in verschillende migrantenkampen op Franse bodem. Ook het faciliteren van illegale migratie over het Kanaal richting het Verenigd Koninkrijk wordt in verband gebracht met de organisatie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

10 gedachten over “Franse pro-migratie organisatie verdacht van mensensmokkel en banden in extreemlinkse milieus”

  1. Wel wel wel, heeft de overheid in Frankrijk eindelijk het licht gezien inzake dat soort pro migratie organisaties. Nu nog nagaan in hoeverre ze geïnfiltreerd zijn door mensensmokkelaars. Het zal dan een ander licht werpen op de zogenaamde filantropische neigingen van dat soort verenigingen.

  2. Allemaal opsluiten! En al diegenen die dankzij deze criminele bende werd geholpen terugsturen na enkele maanden dwangarbeid zodanig dat ze hun ticket zelf kunnen betalen richting criminelistan.

  3. Dat had ik nooit gedacht.
    Linkse NGO’s kunnen toch nooit de laatste “legale” schakel zijn in de logistieke keten van mensensmokkelaars?
    Of valt daar misschien geld mee te verdienen?

  4. Doen zoals in Kenia. Mijn vriend Gilbert leefde er behoorlijk met zijn pensioentje van 1200€. Nadat zijn toeristen visum 3 maand verlengd werd, was ook die termijn ook verlopen. Hij kreeg het verzoek zich op het politiebureau aan te bieden. Daar stelde men zijn ‘illegaal’ verblijf vast, en werd hij er achter slot gezet. Hij mocht zijn gsm behouden met de opdracht ‘Koop je een vliefticket enkele reis naar Brussel.’ Toen dat na een tiental dagen gelukt was, heeft hij een lift van de politie gekregen tot de luchthaven van Nairobi.

Plaats een reactie

Delen