Afghaanse betogers mogen niet meer op straat komen van de taliban. Foto Photonews

Uncategorized

Protestmanifestaties voortaan verboden in Afghanistan

Wim De Smet

In Afghanistan zijn protestmanifestaties niet meer mogelijk. De regerende taliban verbieden protesten omdat “de betogers de openbare orde hebben verstoord en voor intimidatie zorgden”. Het gaat om de eerste officiële verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken onder taliban-bewind, meldt Belga.

De voorbije dagen werd in verschillende steden geprotesteerd tegen het nieuwe talibanregime. Daarbij kwam het regelmatig tot gewelddadige confrontaties tussen protestanten en talibanaanhangers. De nieuwe, tijdelijke regering, die dinsdag werd voorgesteld, besliste daarop om protestmanifestaties te verbieden.

Slogans bekendmaken

Als protesten weer zijn toegestaan, moeten ze minstens 24 uur vooraf worden gemeld bij de autoriteiten. De betogers moeten niet alleen melden waar en wanneer ze gaan actievoeren, maar moeten ook bekendmaken wat hun doel is en welke slogans ze zullen gebruiken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

2 gedachten over “Protestmanifestaties voortaan verboden in Afghanistan”

Plaats een reactie

Delen