Biden: "Tankstations moeten zelf maar brandstofprijzen verlagen"

De Amerikaanse president Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Republikeinen komen in het verzet tegen Biden omtrent vaccinatieplicht

Niels Geerinck

Donderdag kondigde de Amerikaanse president Joe Biden aan dat hij een vaccinatieplicht wil invoeren voor overheidsfunctionarissen en mensen die actief zijn in de zorg. Daartegen komt nu verzet vanuit Republikeinse hoek. Zij noemen het voorstel ongrondwettelijk en vrezen dat het zal resulteren in discriminatie op de werkvloer.

Het Republikeins Nationaal Comité wil Biden aanklagen. Volgens hen is het voorstel ongrondwettelijk en daarbij vinden ze dat de president zijn macht misbruikt om een klimaat van angst te creëren en de zelfbeschikking van mensen te ondermijnen. “Dingen die ongrondwettelijk zijn, houden meestal geen stand in de rechtszaal”, aldus de Republikein Dan Bishop.

Volgens de president is er nood aan een “harde aanpak” om een nieuwe golf van de ‘Delta variant’ te voorkomen. Zo zouden overheidsmedewerkers en zorgpersoneel zich moeten laten inenten. In bedrijven met honderd of meer werknemers zou er een keuze mogelijk zijn tussen vaccinatie of wekelijks een testafname voor het personeel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Republikeinen komen in het verzet tegen Biden omtrent vaccinatieplicht”

  1. Misschien vaccineren tegen corruptie, incompetentie en pedofilie ?
    Oei, dan zijn de Epsteins, Clintons, Bidens, Weinsteins, Spaceys en andere Oblabla-democraten ineens uitgeroeid…

  2. Volgens de president is er nood aan een “harde aanpak” om een nieuwe golf van de ‘Delta variant’ te voorkomen. Zo zouden overheidsmedewerkers en zorgpersoneel zich moeten laten inenten. In bedrijven met honderd of meer werknemers zou er een keuze mogelijk zijn tussen vaccinatie of wekelijks een testafname voor het personeel (texto). Commentaar: Volksgezondheid primeert. Wie dat niet begrijpt dwaalt. Wake-up Republikeinen.

Plaats een reactie

Delen