Achtergrondfoto El Kaouakibi Photonews (© Gregory Van Gansen/Photo News - 10912654-036). Ingezette foto NSV!.

Achtergrondfoto El Kaouakibi Photonews (© Gregory Van Gansen/Photo News - 10912654-036). Ingezette foto NSV!.

Uncategorized

Studenten brengen El Kaouakibi fruitmand uit protest tegen betaalde afwezigheid

Ruben Notteboom

Enkele studenten van de NSV! (Nationalistische Studentenvereniging) hebben een fruitmand gebracht naar Sihame El Kaouakibi uit protest tegen haar betaalde afwezigheid. Zolang El Kaouakibi in ziekteverlof is, blijft ze haar parlementaire wedde van 5.700 euro netto ontvangen.

Sihame El Kaouakibi heeft opnieuw een ziektebriefje ingediend en blijft weg van het parlement. Vorig jaar kwam ze in opspraak wegens mogelijke subsidiefraude met Let’s Go Urban en andere vzw’s. Daarom besliste Open Vld om een procedure op te starten om haar uit de partij te zetten, maar El Kaouakibi stapte zelf op.

Afwezig, maar El Kaouakibi blijft toch 5.700 euro verdienen

Nu zetelt ze in principe als onafhankelijke in het parlement. Ze is echter officieel op ziekteverlof. Ze hoeft daardoor niet aanwezig te zijn om toch betaald te krijgen. Nu verlengt ze haar ziekteverlof, wat ze kon doen zonder bezoek van een controlearts. Ze blijft dus haar parlementaire wedde van 5.700 euro behouden. Daarvoor krijgt het parlement zeer veel kritiek. Velen noemen het absurd dat een parlementslid met een lopend gerechtelijk onderzoek maanden afwezig kan zijn maar toch geld blijft krijgen.

De Nationalistische Studentenvereniging heeft naar eigen zeggen ‘medeleven’ met haar. Daarom brachten de studenten haar een fruitmand om haar beterschap te wensen. “We mogen dan van mening verschillen over diversiteit en migratie, we mogen het dan jammer vinden dat mevrouw El Kaouakibi volgens een audit van de Stad Antwerpen voor honderdduizenden euro’s aan belastinggeld verduisterde – maar het blijft toch belangrijk om menselijk te blijven”, reageert Leuvens NSV!-Praeses Sam Callens. “Daarom zijn we bij Sihame gaan aanbellen om haar dit fruitmandje te overhandigen en haar veel beterschap te wensen.”

NSV!-actie om situatie te belichten: “We maken ons toch wel zorgen!”

De ludieke actie was bedoeld om de situatie van El Kaouakibi te belichten. De studenten van de NSV! kregen El Kaouakibi ook niet te zien. Ze deed de deur niet open. “Dat maakt ons toch wat ongerust”, stelt Callens. “Misschien is ze wel zo ziek dat ze werd opgenomen in het ziekenhuis. In dat geval mag ze ons steeds laten weten op welke afdeling ze ligt. Dan kunnen we haar alsnog ons fruitmandje komen overhandigen,” knipoogt hij ten slotte.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

14 gedachten over “Studenten brengen El Kaouakibi fruitmand uit protest tegen betaalde afwezigheid”

  1. Waarom geen wake organiseren voor de woning van mevrouw om te bidden voor een spoedige beterschap zodat ze haar werk van onschatbare waarde voor de Vlaamse bevolking kan hernemen. En de wake volhouden tot het zover is.
    Zoals de vakbond met een vuurtje erbij.

  2. Ik vond persoonlijk dat gelet op de “zeer” slechte gezondheidstoestand van deze eminente politica, dat de parlementairen van het”Vlaamse” Parlement en dit over de partijgrenzen heen haar een ziekebezoekje moesten brengen uit bezorgdheid.Een bezoekje van collega’s kan soms heilzaam werken en verdient daarom ALLe lof?!

Plaats een reactie

Delen