Foto Shutterstock

Uncategorized

Taliban nemen ook opstandige Panjshirvallei in

Wim De Smet

De taliban hebben de noordelijke provincie Panjshir ingenomen. Dat gebied was tot het weekend in handen van het Afghaans Nationaal Verzetsfront.

De officiële woordvoerder van de taliban maakte het nieuws over de verovering vanochtend bekend, zo meldt Belga. Op sociale media circuleren foto’s van talibanstrijders voor de poort naar de residentie van de gouverneur van de noordelijke provincie. “Met deze overwinning is ons land nu volledig uit het slop van oorlog”, luidt het bij de taliban. “Mensen zullen in vrijheid, vrede en welvaart leven. Opstandelingen werden gedood en de gerespecteerde bevolking van Panjshir werd gered van gijzelnemers. Niemand zal worden gediscrimineerd: het zijn allemaal onze broeders en we zullen samenwerken, voor een land en een doel.”

De Panjshirvallei was het laatste bolwerk dat niet in handen was van de taliban. De vallei was in handen van het Afghaans Nationaal Verzetsfront onder leiding van Ahmed Massoud. Panjshir is een van de 34 provincies van Afghanistan. Er wonen zo’n 150.000 mensen. Het gebied bleek ook in het verleden al een haard van verzet. Massoud liet het voorbije weekend nog weten dat hij met de taliban een onderhandelende oplossing wou zoeken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

2 gedachten over “Taliban nemen ook opstandige Panjshirvallei in”

  1. Hoe veroverd? Kunnen ze daar niet net zo goed guerrilla voeren als de Taliban, al Qaeda en IS ? Een land daar veroveren is als in een goocheltruc ; geloof niet wat je ziet, vertrouw niet wat ze doen, niemand is wat hij lijkt, geloof nooit wat ze zeggen en je bent altijd de pineut vergelijk het met onze regering alleen nog dodelijker.

Plaats een reactie

Delen