Ministerie van Vrouwenzaken. Foto Shutterstock

Ministerie van Vrouwenzaken. Foto Shutterstock

Uncategorized

Taliban vervangen ministerie van Vrouwenzaken door ministerie van Deugd

Wijnand Meeus

De taliban heeft het ministerie van Vrouwenzaken gesloten. Het wordt nu vervangen door het ministerie van Bevordering van de Deugd en Preventie van de Ondeugd. Toen de taliban twintig jaar geleden regeerden stond dat ministerie bekend om zijn fundamentalisme. De meerderheid van de vrouwen die in het ministerie van Vrouwenzaken aan het werk waren, zullen hun job verliezen.

Afgelopen 24 uur verschenen op sociale media beelden waarop vrouwelijke medewerkers van het ministerie te zien zijn, die buiten het gebouw protesteren omdat ze hun baan verloren zouden hebben. Geen enkele talibanfunctionaris wenste vrijdag het Franse persagentschap AFP van uitleg te voorzien.

De taliban zegt nu dat vrouwen beter thuis blijven om hun eigen veiligheid te garanderen. Ze zullen pas weer aan het werk kunnen vanaf er een ‘geschikte segregatie’ is doorgevoerd. De taliban voerden intussen regels in over wat vrouwen mogen dragen op de universiteit. Onder de ministers van de nieuwe talibanregering zijn geen vrouwen.

Tijdens de eerste regeerperiode van de taliban waren vrouwen grotendeels uitgesloten van het publieke leven. Ze mochten hun huis uitsluitend verlaten onder begeleiding van een chaperonne. Beambten van het ministerie van Bevordering van de Deugd en Preventie van de Ondeugd stonden ervoor bekend vrouwen die alleen buitenkwamen, af te ranselen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Taliban vervangen ministerie van Vrouwenzaken door ministerie van Deugd”

Plaats een reactie

Delen