De Hongaarse premier Viktor Orbán - Afbeelding: Shutterstock

De Hongaarse premier Viktor Orbán - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Viktor Orbán: “Westen is gewoon niet bereid om zichzelf te onderhouden”

Niels Geerinck

De Hongaarse premier Viktor Orbán merkt op dat de neo-marxistische woke-beweging snel aan populariteit wint in het Westen. Volgens hem heerst er een duidelijk verschil in de aanpak ervan tussen West en Midden-Europa en vormt de Hongaarse grondwet nog steeds het “beschermingsmechanisme” voor heel wat tradities.

De premier sprak op de vierde editie van de Demographic Summit in Boedapest. Volgens Orbán wil het Westen zichzelf gewoon niet onderhouden. “Sommige zien dit niet als een probleem. Terwijl anderen migratie als oplossing gebruiken. Maar voorstanders van migratie negeren vaak het culturele aspect ervan.”, zo zegt hij.

Orbán verduidelijkt ook zijn visie op goed bestuur in tijden van massamigratie. Hij hekelt de economische invalshoek waaruit veel Europese landen het gebrek aan een gemeenschappelijke en een bindende identiteit proberen aanpakken. “Migratie is hier een kwestie van identiteit. Een Europees land kan alleen functioneren als zijn leden grotendeels dezelfde opvattingen hebben over de fundamentele kwesties. Landen in Europa die die gemeenschappelijke basis missen, zullen ongetwijfeld uiteenvallen. Economische benaderingen om het probleem op te lossen, zijn in Europa weinig levensvatbaar.”, zo klinkt het.

Wokeness in Europa

De Hongaarse premier sprak ook zijn nodige bezorgdheid uit over de wokebeweging die doorheen Europa een opmars maakt. Als duidelijk voorbeeld hiervan duidt hij de geslachtsveranderingen bij jonge kinderen. “Dit zijn allemaal pogingen om de ontwikkeling van kinderen in de kleuterschool te omzeilen. Kinderen worden gebruikt door de activisten.”, zo zegt hij. Hij verzet zich erg tegen de uitholling van het traditionele familiemodel en tegen de relativering van het traditionele gezin.

Hij wijst ook op een duidelijk andere situatie in Midden-Europa, waar de mensen lang onder het juk van het communisme hebben moeten leven, zij herkennen sneller de totalitaire trekken van bepaalde politieke ontwikkelingen. “Hier wordt de aard van marxistische ideeën goed begrepen omdat mensen er veertig jaar mee moesten leven”. “We zijn ingeënt tegen wokeisme en onze geschiedenis beschermt ons tegen cultureel links, net zoals vaccins bescherming bieden tegen het coronavirus.”, zo verklaarde hij.

Hongaarse grondwet en referenda

Daarnaast wijst hij op de beschermende functie van de Hongaarse grondwet en de referenda die gehouden worden om maatschappelijke kwesties te toetsen bij de bevolking. Dat vormt volgens hem een belangrijke pilaar in een democratische rechtsstaat. “Niemand in West-Europa of Brussel heeft ooit de mening van mensen over LGBTQ-propaganda of migratie onderzocht.”, aldus de Hongaarse premier.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

27 gedachten over “Viktor Orbán: “Westen is gewoon niet bereid om zichzelf te onderhouden””

  1. Zou het kunnen dat Orban de meerderheid van de Hongaren achter hem heeft omwille van zijn visie? En zou hij weten dat de meerderheid van de Europeanen hem daarin steunen? Zou het daarom geen droom zijn dat Orban Europees president xordt?

  2. Honderd procent gelijk heeft hij.Getuige de propaganda voor de ‘warmste week hier die de WOKE-week geworden is. ‘Iedereen zichzelf’, wat een holle slogan om de LBGTQ-lobby te plezieren! Moeten pedofielen, jihadisten enz. ook allemaal zichzelf zijn? Wat heeft dit nog te maken met het opkomen voor goede doelen zoals vroeger?
    De WOKE- waanzin breidt zich steeds meer uit!

  3. De grootste bedelaars zijn jullie, linkse wokeies, met al jullie “ontwikkelingshulp” “LGBTPOIUTRWWADGHKLMNBCXSGNGH++++++’ krankzinnige gepamper en subsidie, die volksverhuizingen ( immigratie genoemd ) die miljarden kosten, met de bijkomende geïmporteerde criminaliteit erbij, en wie spreekt nog over al die links politieke “NGO” die miljoenen op miljoenen slurpen.
    Veeg maar eerst voor u eigen duur Liesbeth, over bedelen maar gesproken. Je hebt een pen van een kilometer en een verstand van een milimeter…
    Zonder links zouden we hier bijna de helft minder belastingen moeten betalen !!

    Linkse dieven je portemonnee via taksen en taksen en nogmaals taksen ( sorry “eerlijk verdelen” “gelijkheid”).

  4. klopt helemaal Sam , maar links herverdeelt het grootste stuk voor zich zelf en de kruimels zijn voor hun domme achterban !! maar wat ze zogezegd herverdelen hebben ze gestolen bij een ander !!

  5. Je moet het maar meemaken als klein kind , als je mama zegt je mag kiezen je bent een jongen of een meisje wat een opvoeding ! en dan verschieten dat zulke kinderen dan gepest worden !! die moeder hoort thuis in de psychiatrie , niet meer normaal tegenwoordig hoe hoger gestudeerd hoe dwazer !!

  6. Eindelijk een man die traditionele waarden nog beschermd, uniek in europa en dan nog bestraft en bekritiseerd ook door alle lnkse jongens en migrantenlovers.
    Wacht maar tot hun kinderen en kleinkinderen verkracht, gemolesteerd en aangerand worden. Maar dan is het te laat he. Vergeet niet dat immigratie ook voor bepaalde individuen zakken vol geld oplvevert.

  7. “Landen in Europa die die gemeenschappelijke basis missen, zullen ongetwijfeld uiteenvallen”
    Hier heeft hij het duidelijk over belgie.

  8. Het woord “neo-marxistische” (woke-beweging) heeft Viktor Orban niet uitgesproken. Niels Geerinck heeft dat “neo-marxistische” er bij verzonnen.
    De woke-beweging is Amerikaans libertijns. De woke cultuur wordt ons opgedrongen door een klein groepje Amerikaanse oligarchen.

  9. liesbeth,Orban moet ook zijn bijdrage betalen aan Europa en in ruil krijgt hij een beetje meer terug om economische en sociale projecten uit te bouwen,wij,Vlamingen helpen hem daar in daar wij een netto betaler zijn.Als hij die EU bijdrage niet betaalt zal het weinig verschil maken voor zijn beleid.Wij moeten het voorbeeld van Orban volgen en niet dit van Merkel.Liesbeth ,als je daarmee niet akkoord gaat kun je nog altijd naar wallo-brux verhuizen ,nu het nog kan,

  10. liesbeth,als ik je posts lees zou ik bijna verlangen dat de Taliban naar hier komt om orde op zaken te stellen,de wokies zullen vlug verdwijnen en het lgbtqrstvwx zal vlug opgelost zijn.Vande veire zal kunnen swaffelen vooraleer de taliban zijn swaffelaar afkapt,ipv kleine kinderen op te hitsen om zich te laten verbouwen,dat is pas schandalig.Liesbeth ,en als je dat steunt ben je ook niet goed wijs.

  11. Ik las dat D Trump de populariteit van sleepy joe overschrijdt.De Amerikanen worden wakker,het werd tijd,maar daarover hoor je kale knikker bjorn met geen woord op de vrt noch treezebees op vtm.Truimp komt terug,geluikkig en hopelijk wordt Orban het te volgen pad in W Europa.Ons sanderken bereidt zijn uitgang voor uit het vivaldioten-clubje ,de VN wenkt,links en pro armoede,zo zijn die lieden in de VN.Het marrakesh II- pact treedt binnenkort in werking,ganse families vreemd gespuis zullen nu naar hier kunnen komen,in de VS is het al begonnen,bij ons komen ze af

  12. Hongarije steunt en helpt vervolgde christenen in Syrië,Irak,Ethiopië….terwijl de EU de andere kant opkijkt,zelfs het Vaticaan.Hongarije is zeer kritisch voor West-Europese landen die landen uit Oost-Europa de les lezen,maar die volgens Orban gebukt gaan onder een christofobie en een vorm van antichristelijk sentiment.In Hongarije bestaat er een staatssecretariaat voor Hulp aan Vervolgde Christenen,dat de terugkeer van duizenden vervolgde christenen heeft mogelijk gemaakt.Daardoor konden ten noorden van Mosul(Irak) alleen al duizend gezinnen naar hun woonplaats terugkeren en werd er ook een kleuterschool en vijf scholen gebouwd.Op de VRT werd tijdens het bezoek van de paus aan Hongarije uitdrukkelijk gezegd dat paus Fransiscus Orban niet genegen is terwijl Hongarije 3 miljoen euro vrijmaakte om vervolgde christenen wereldwijd te helpen.Hiervan hoorden we natuurlijk niets.Trouwens dat CD&V die C maar schrapt want daar heeft deze partij niets meer te maken!

Plaats een reactie

Delen