Wanneer is Jürgen Conings precies overleden?

De boom waar Jürgen Conings overleed. Facebook

Uncategorized

Vindplaats Jürgen Conings wordt rouwplek: “Geen politieke statements, enkel serene zaken”

Niels Geerinck

De plek in het Dilserbos waar Jürgen Conings gevonden werd groeide de voorbije weken uit tot een heuse gedenkplaats. Dit mag zo blijven, dat bevestigde de burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld). Volgens Vandeweerd zal alles worden behouden uit respect voor de nabestaanden, maar is er geen plaats voor politieke statements.

De beslissing werd gezamenlijk genomen door de stad Dilsen-Stokkem en bosbeheerder Limburgs Landschap. De vindplaats zal vanaf heden een gedenkplaats worden voor Conings. Vanuit het stadsbestuur was er vrees voor overlast maar die bleef uit, zo zegt de burgemeester. “We hebben tot op heden nooit klachten ontvangen.”, zo voegt ze toe.

Daarnaast gaf Vandeweerd aan dat ze hoopt op een serene gedenkplaats. “Tegelijk blijven we hopen op rust en sereniteit. Het blijft belangrijk dat er geen inbreuken op de openbare orde, veiligheid of het bosdecreet worden gemaakt. Zolang dat niet gebeurt, kan de rouwplaats blijven.”, zo klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Vindplaats Jürgen Conings wordt rouwplek: “Geen politieke statements, enkel serene zaken””

  1. Jürgen Conings had nood aan medisch bijstand. Na de haatproza van de liberale minister van Justitie, VVQ, was hij virtueel ter dood veroordeeld. Na de buitenproportionele machtsontplooiing met milities van Vivaldi was het duidelijk dat hij geen schijn van kans had om zijn arrestatie te overleven. Bij deze wilden de liberalen een boodschap kond maken:”wie MVR bedreigt weet wat hem te wachten staat”.

  2. Het waren net de Vivaldisten die met hun(ingehuurde) stormtroepen een politiek statement wilden maken naar Jan Modaal.Alles werd uit de kast gehaald om JC op te jagen als een stuk wild.Zelfs een F-16 werd ingezet om de omgeving te overvliegen.Over de leugens die Quicky op tv kwam verkondigen gaan we het niet hebben want dit is een apart verhaal!De moraal van het verhaal is dat MVR met zijn grote smoel wel deftig in zijn broek deed en onderdook in een safe house.Bange honden gaan ook lopen!

Plaats een reactie

Delen