De wortels van de hedendaagse 'culture wars'

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Vlaams Belang-app al 35.000 keer gedownload in minder dan een week

Simon Segers

Vlaams Belang lanceerde vorige week zondag als eerste Vlaamse partij een applicatie voor Android en IOS. Ondertussen hebben reeds 35.000 gebruikers de app gedownload. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken uitte zijn tevredenheid.

“Het betekent dat niet alleen onze boodschap aanslaat, maar ook dat het aanvoelen van censuur breed gedragen is”, zei Van Grieken. “We gaan in ieder geval ondanks deze mooie cijfers niet op onze lauweren blijven zitten. Integendeel, we gaan nog een tandje bijsteken om de app nog handiger, visueel frisser en rijker qua inhoud te maken.”

Jacht op de afwijkende mening

Vlaams Belang wijst erop dat het de eerste partij van het land is met een mobiele applicatie. In de app biedt de partij niet alleen exclusieve inhoud aan, maar ook allerlei functies zoals een chatmogelijkheid en een scoresysteem, luidt het. Van Grieken legt uit waarom de app er kwam: “We merken allemaal de toenemende censuur op sociale media. Google, Facebook en Twitter zijn op jacht naar elke afwijkende mening of burger die buiten de lijntjes durft kleuren.” Voor Van Grieken zijn de 35.000 downloads slechts het begin. “Want we gaan de app nog verbeteren, handiger maken, visueel frisser en met nog meer functies. De kracht van een overtuiging zal altijd sterker zijn dan censuur.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Vlaams Belang-app al 35.000 keer gedownload in minder dan een week”

  1. En dat is uiteraard het belangrijkste. Ik zou denken dat iemand die wil regeren zich bezighoud met belangrijke dingen maar kop in de media, meer is niet nodig. En dat is te merken overigens

  2. Klagen? Terecht opmerken, maar dat zie jij uitereerd niet met jouw linkse oogkleppen. Die VIVALDI idioten worden gratis opgevoerd om hun propaganda te verspreiden in ruil voor subsidies, dat is een niveau erger. 1) we worden gebrainwashed en 2) het is van ons belastinggeld!

  3. Weer eens niet begrepen! TVG heeft inderdaad als eerste en toen enige in 2018/2019 FB gebruikt als stemmenplatform. Met vivaldi is de greep op de gewone media, alsook op justitie, sterk toegenomen door het uitdelen van subsidies en door benoemingen en bevorderingen van enkel dezen met een vivaldi kaart te laten passeren. De gebeurtenissen met Trump en in België de druk van vivaldi hebben FB ertoe aangezet de censuur op te drijven (zonder wettelijke basis) en nu is het BDW en Rousseau die de top zijn op FB. FB censureerde zelfs dat covid uit het labo van Wuhan ontsnapt is, je ziet hoeveel die zich permitteren. Vandaar dat de app er gekomen is. Is dat een goede zaak? Je kunt erover discuteren maar het is en blijft een feit dat censuur de afgelopen 2 jaar Noord Koreaanse dimensie heeft aangenomen (zie oa de gemiddelde 5% tot zelfs 10% van de reacties door Bervoets op HLN per item, terwijl duizenden andere niet vivaldi gunstig gestemde reacties weg gecensureerd worden). Vandaar dat TVG nu liever zijn miljoen gaat spenderen aan objectievere media die allochtoon tuig dat komt vechten op stranden en recreatiecentra bv geen “jongeren” noemt, die durft zeggen dat de premier een affaire wilde (of had) met een pornoster, die niet alleen de maat van de onderbroek van JC durft te vermelden maar ook de voornamen van de krik vechtersbaas uit Molenbeek met “liefdesverdriet”. Journalisten en kranten moeten feiten vermelden zonder ze politiek in te kleuren, vandaar de app. Uw linkse comments worden toch ook niet weg gecensureerd op dit rechtse platform?

  4. Walter,ik vrees dat quickie-stickie er alles zal aan doen om die app te laten verwijderen of de gebruikers ervan te laten vervolgen zoals in het communisten tijdperk waarvan quickie-stickie een naäper is,hij komt immers uit een pvda-nest.

  5. Beste Liesbeth, in de MSM komt Tom Van Grieken en zijn partij amper aan bod. Hij heeft van de alternatieven die er waren gebruik gemaakt. Hij was ook de eerste die doorhad dat hij FB als alternatief kon gebruiken, tot ook daar de “politiek correcte” waanzin is toegeslagen.
    In het vooruitzicht van de komende verkiezingen kunnen we nu al stellen dat Vlaams Belang op sociale media monddood zal gemaakt worden. Wat ook Trump is overkomen. Het is een kwestie van “roeien met de riemen die je hebt”. En of je nu voor of tegen Tom Van Grieken bent. Hij heeft dit weer voortreffelijk ingeschat, en daar verdient hij alle krediet voor. Hij is een man met een visie.

  6. Q profilieert zich immers als “Minister van Censuur” . Gelukkig collaboreerde de PVDA niet mee met zijn snood plan om 2/3 meerderheid te bekomen ter Grondwet wijziging om het door het Parlement nog immer ONgedefiniëerd concept “haatspraak”(sic) te “correctionaliseren”. PVDA zou dan immers hun slogan “doe de rijken de crisis betalen” geviseerd zien als vermeend “aanzetten tot haat tegen kapitaalkrachtigen”(sic) door de PoCo-Loge Censuur.

Plaats een reactie

Delen