Minstens 53 Chinese ‘vrijwilligers’ actief als spion in België: “Zo spoedig mogelijk land uitzetten”

Ponthier vindt dat de 53 'vrijwilligers' zo snel mogelijk het land uit moeten. Shutterstock

Uncategorized

Vlaams Parlement kan geen controlearts naar El Kaouakibi sturen

Pieter Van Berkel

Het Vlaams Parlement kan geen controlearts naar afwezige parlementsleden zoals Sihame El Kaouakibi sturen om te achterhalen of ze echt ziek is. Er is wel een akkoord bereikt over het inperken van het loon van langdurig afwezige parlementsleden.

Vlaamse Parlementsleden die door ziekte lange tijd afwezig zijn zullen na dertig dagen terugvallen op 60 procent van hun loon. Concreet zullen zij hun onkostenvergoeding verliezen, wat neerkomt op 40 procent van hun nettoloon van 5.700 euro. Zieke parlementsleden zouden dus zo’n 3.500 euro per maand overhouden.

De maatregel werd beslist binnen het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement en wordt woensdag gestemd in de plenaire vergadering van het parlement.

In juni vroeg het parlement juridisch advies om te achterhalen of het mogelijk is om een controlearts naar Sihame El Kaouakibi te sturen. Dat blijkt niet mogelijk, omdat er geen sprake is van een werkgever-werknemer relatie tussen het parlement en de parlementsleden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “Vlaams Parlement kan geen controlearts naar El Kaouakibi sturen”

  1. Dus dat juristen advies heeft 3 maanden de tijd nodig gehad om tot de conclusie te komen dat een controle arts niet kan?!Onze parlementen zitten vol met advocaten!Homans had 30.000euro opzij gezet om dat advies te betalen.Toch leuk als men met het belastinggeld van de gepluimde burger mag/kan smijten!

  2. Het parlement is een praatbarrak waar wetsvoorstellen worden gemaakt door de verkozenen van het volk. Wat is dan het probleem? Waarom worden er dan geen nieuwe wetten gemaakt om al deze kakapipi toestanden tegen te gaan? De vraag stellen is ze beantwoorden. Zucht. Belgie is en blijft een apenland !!

  3. Dat hebben ze weer keurig in hun voordeel uitgekiend. Wat een schande, niet met terugwerkende kracht, dus die vrouw wordt hier dan nog in bescherming genomen. Ze heeft niet alleen geld gefraudeerd, ze moet zelfs haar loon niet teruggeven. Gewoon schandalig!

  4. Dus als ik het goed begrijp verdient zij bovenop haar wedde 40% extra en dat stukje willen ze nu afnemen ?? proberen ze ons hier een beetje voor onnozelaars verkopen of of wa , geen enkele gewone arbeider heeft 40% extra bovenop zijn gewone wedde aan premies , dus verdient zij niet 6 maar 9000 euro per maand normaal gezien !!

  5. Geen sprake van een werkgever-werknemer relatie tussen het Vlaams Parlement en een Vlaams Parlementslid…..mmmm… en hoe zit het met de Vlaamse Kiezer en een Vlaams Parlementslid dat betaald wordt met Vlaams Belastinggeld, dat door diezelfde Vlaamse Kiezer werd betaald??? Kan “dè (of 1 of meerdere) Vlaamse Kiezer dan een controlearts sturen bij vermoeden van fraude ivm een ‘ziekte’briefje?

Plaats een reactie

Delen