Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Vlaamse zorgkoepels vragen coronapas voor bezoekers rust- en ziekenhuizen

Wijnand Meeus

De Vlaamse zorgkoepels zijn vragende partij voor het invoeren van een coronapas wanneer men een bezoek brengt aan een rusthuis of een ziekenhuis. “Zo bouwen we extra veiligheid in, want we vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden”, zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro.

De overheden beslisten vorige week dat het gebruik van een Covid Safe Ticket breder mag worden ingevuld. Zo zal het in Brussel vanaf 1 oktober verplicht zijn een coronapas te tonen wanneer men op café, restaurant of op bezoek in het ziekenhuis wil gaan. Nu pleiten de Vlaamse zorgkoepels ook voor de invoer van de pas in de zieken- en rusthuizen.

“Wij vragen de overheid om de coronapas verplicht te maken voor bezoekers van patiënten in ziekenhuizen en van bewoners in woon-zorgcentra”, zegt Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro, de grootste zorgkoepel van Vlaanderen. “Zo bouwen we extra veiligheid in, want we vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden.”

Ook topman Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk wil dat de bezoekers een certificaat moeten kunnen voorleggen. “De doeltreffendheid van vaccins neemt af naarmate mensen ouder worden”, klinkt het. “We moeten er alles aan doen om hen te beschermen. Als de bezoeker weigert en sneltest te ondergaan, kan een bezoek enkel in de openlucht, of met het in acht nemen van de afstandsregels en met mondmaskers.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

8 gedachten over “Vlaamse zorgkoepels vragen coronapas voor bezoekers rust- en ziekenhuizen”

  1. Ik maak mij wat zorgen omtrent die coronapas, de originele idee van een coronapas was om te bewijzen je anderen niet kon infecteren.

    Maar de huidige en-of toekomstige vaccins stoppen geen infecties, ik vind het heel gevaarlijk, zomaar mensen een vals gevoel te geven van volledige bescherming en hun ongeïnformeerd los te laten. Ik vermoed dat de ziekenhuisbedden grotendeels zal vol komen te liggen met de vaccineerden, vanaf december en januari (groter groep t.o.v niet gevaccineerd).

  2. Beschermt die corona pas dan ? als ik het openbaar vervoer neem tot aan het ziekenhuis dan heb ik 90% kans om besmet te geraken zelfs als gevaccineerde ! dus wat is het nut dan van die pas ? want als gevaccineerde kan ik nog steeds besmet raken en ziek worden wellis waar niet zo erg maar ziek en ik kan anderen ook nog besmetten , dus hier klopt iets niet of er schort iets aan hun gehele uitleg !

Plaats een reactie

Delen