Volvo gaat niet langer zetels met leder bekleden in de nieuwe elektrische modellen. Foto Shutterstock

Volvo gaat niet langer zetels met leder bekleden in de nieuwe elektrische modellen. Foto Shutterstock

Uncategorized

Volvo wil dierenleed stoppen: geen lederen zetels meer in elektrische wagens

Wim De Smet

De Zweeds-Chinese autoconstructeur Volvo wil het dierenleed inperken en gaat daarom geen met leder beklede zetels meer plaatsen in de elektrische modellen.

De constructeur neemt met de maatregel een ethisch standpunt in. “Door bij te dragen tot een verminderde vraag naar materialen die dierlijke producten bevatten, doen we wat kan om dierenleed te stoppen”, luidt het. Volvo gaat leder ook bannen omdat het bezorgd is over de negatieve milieueffecten van de veeteelt, zoals ontbossing. Volgens het bedrijf is het vee verantwoordelijk voor 14 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen als gevolg van menselijke activiteit.

Duurzame materialen

Om het leder te vervangen, stapt Volvo over op “hoogwaardige, duurzame materialen, afkomstig van biologische en gerecycleerde bronnen”. Het bedrijf maakt daarom gebruik van ‘Nordico’, een nieuw interieurmateriaal dat gemaakt wordt van gerecycleerd materiaal zoals pet-flessen en biologisch materiaal van duurzaam beheerde bossen in Zweden en Finland. De leveranciers van die nieuwe materialen moeten wel een certificaat kunnen voorleggen dat de afkomst traceert waardoor het dierenwelzijn gegarandeerd wordt.

Volvo gaat de ledervrije zetels eerst plaatsen in de nieuwe C40 Recharge, een model dat binnenkort in de fabriek in Gent van de band rolt. Daarna volgen alle andere elektrische modellen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

9 gedachten over “Volvo wil dierenleed stoppen: geen lederen zetels meer in elektrische wagens”

Plaats een reactie

Delen