Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

11-jarige scholier roept “Allah Akbar” tijdens eerbetoon aan Samuel Paty, vader opgepakt na doodsbedreigingen aan schoolpersoneel

Niels Geerinck

Tijdens een eerbetoon aan de vermoorde leerkracht Samuel Paty, riep een 11-jarige scholier “Allah Akbar”. De jongen werd door de school berispt. Vervolgens daagde de vader op aan de schoolpoort, daar uitte hij doodsbedreigingen aan het schoolpersoneel. De man zit inmiddels in voorarrest.

In Frankrijk kondigde de minister van Onderwijs aan dat op 15 oktober in elke Franse school een eerbetoon zal worden gehouden voor Paty. Zo werd ook op het college in Valence een herdenking georganiseerd. Het moment van sereniteit werd echter onderbroken door een 11-jarige leerling die “Allah Akbar” riep. De school legde hem een waarschuwing op en lichtte de vader van de leerling in.

Doodsbedreigingen

Toen de vader van de leerling op de hoogte werd gesteld, keurde hij het gedrag goed en uitte hij doodsbedreigingen aan het schoolpersoneel. Daar bleef het niet bij: de man forceerde de schoolpoort en dreigde vervolgens dat hij de school in brand te steken. De politie moest ter plaatse komen om de 43-jarige man te kalmeren en nam hem mee in voorarrest.

Intussen zal de man onderworpen worden aan een psychologisch onderzoek. Volgens de autoriteiten had er ook een huiszoeking plaats waarbij er twee salafistische boeken en zwaarden aangetroffen. De vader zou geen onbekende zijn voor de politie.

“Ongepast gedrag”

Volgens het Nationale Onderwijs zou de leerling inmiddels zijn excuses hebben aangeboden aan de leerlingen, leerkracht en de school voor zijn ongepast gedrag. Tevens zal hij enkele tuchtmaatregelen moeten ondergaan.

De houding van de vader wordt door de onderwijsgemeenschap echter wel stevig afgekeurd. “De minister van Nationaal Onderwijs heeft de rector van Grenoble gevraagd om deze zaak met de grootste aandacht te volgen. Het veroordeelt deze bedreigingen in de krachtigste bewoordingen en verzekert het personeel van de instelling van zijn volledige steun“, zo verklaren ze.

Er werden klachten ingediend door de betrokkenen. Het schoolpersoneel en leerlingen kunnen rekenen op psychologische steun indien zij dit wensen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “11-jarige scholier roept “Allah Akbar” tijdens eerbetoon aan Samuel Paty, vader opgepakt na doodsbedreigingen aan schoolpersoneel”

  1. Het is nu zeer duidelijk …de Koran maakt geestesziek .. stel U even voor dat Freud nog moest leven …hij zou stelling nemen
    Het huidig Leger van Psychiaters zwijgt als vermoord .. de stem is blijkbaar al vernietigd door de Koran .

  2. Ik moet nochtans overal lezen dat het de “godsdienst van de vrede en tolerantie” is. Maar blijkbaar zijn ze dan toch niet allemaal even tolerant en hebben sommigen dan toch een kort lontje. Maar er zijn toch genoeg moslim landen in de wereld? Waarom dan toch niet naar daar gaan als het hier dan toch zo slecht is? Of past dat in het kader van de gebiedsuitbreiding?

  3. De burgeroorlog is al bezig alleen willen we het niet zien. Hoe noem je het anders als een hoofd van een leraar over straat rolt, flikken bekogeld worden met mortieren en ak’s, een verkeerde blik of een geweigerde sigaret je een pak rammel kan kosten, verkeerd gerokt rondlopen in de veerkeerde buurt een groepsverkrachting veroorzaakt etc. Juist allemaam faits divers en er is geen link tss daderschap en religieuze waanzin zegt de woke elite ons…Europa is binnen enkele jaren 1 groot Beiroet dankzij de wir schaffen das wackos :de wir haben es nicht gewust-ers anno 2021.

  4. Tja, just another day in West-Europa. Dit continent is helaas ten dode opgeschreven. Europa word de kanarie in de koolmijn voor andere werelddelen. Dit is wat er gebeurd wanneer je volk tegen zichzelf geïndoctrineerd word. Zichzelf leert haten terwijl het onder humanitaire voorzetsels de wereld denkt binnen te halen. Elke beschaving kent een generatie die alles wegwerpt. Kijk rond in u straat, u stad, mensen die hier een harmonieuze multi-cultuur in ontwikkeling zien zijn achterwaarts aan het hallucineren.

Plaats een reactie

Delen