(Belga)

(Belga)

Uncategorized

Artsen-specialisten vragen boostervaccinatie voor zorgverleners

Damien Segers

Het Verbond van de Belgische Beroepsverenigingen van Artsen-Specialisten (VBS) vraagt om naast hoogrisicopatiënten en 65-plussers ook zorgverleners een boostervaccinatie aan te bieden. Zij baseren dit op het feit dat zorgverleners een verhoogd risico lopen om zelf weer besmet te raken, door het intensieve contact met besmette patiënten. Dat meldt Artsenkrant.

De vraag kadert in het feit dat er nog een grote achterstand is in de essentiële en niet-essentiële zorg. Ziekte vermijden bij zorgverleners is dus van groot belang om dit tekort verder weg te werken. Volgens een recent rapport van het Comité Hospital Transport & Surge Capacity (HSCT) zou dit nog minstens verscheidene maanden duren.

Zorgverleners waren bij de allereersten in de rij aan het begin van de vaccinatiecampagne. Na verloop van tijd daalt de bescherming door de vaccins. Dit zorgt ervoor dat zorgverleners ook weer bij de eersten zijn die opnieuw kwetsbaar worden.

Licht op groen voor derde prik door Europees Geneesmiddelenbureau

Eerder meldde het Europees Geneesmiddelenbureau (European Medicines Agency , EMA) dat een boostervaccinatie met het vaccin van Pfizer mogelijk is bij alle gezonde volwassenen. Dit kan vanaf zes maand nadat de volledige vaccinatie bereikt is. Voor de overige vaccins, zoals dat van Moderna, wacht EMA nog op verder onderzoek. Dit komt nadat EMA eerder verklaarde dat ze deze boosters bij gezonde volwassenen voor de nabije toekomst niet noodzakelijk achten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

9 gedachten over “Artsen-specialisten vragen boostervaccinatie voor zorgverleners”

  1. Waarom hebben we dit nooit gehoord bij vorige griepepidemies?
    Waarom hebben we nooit een grieppas dienen te hebben voor vorige griepepidemies?
    Uiteindelijk is griep en covid zeer vergelijkbaar qua IFR en de opgenomen patiënten.

  2. Artsen zijn opgeleid in het verkopen van het juiste medicijn voor de betreffende ziekte. Niet meer, niet minder. Geen wonder dat die gedwee meelopen met het aan de mensheid verkochte narratief.

Plaats een reactie

Delen