Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk: 4 op 10 Fransen willen volledige immigratiestop

Niels Geerinck

Uit een peiling voor CNEWS, blijkt dat 4 op 10 Fransen voorstander zijn van een migratiestop. Migratie en de gevolgen ervan beloven één van de hoofdthema’s te worden in aanloop van de de presidentsverkiezingen in 2022.

Ongeveer 41 procent van de bevraagden gaf aan voorstander te zijn van de immigratie naar Frankrijk volledig op te schorten. Het zijn vooral Fransen van 65 jaar en ouder (45 procent) of jongeren tussen 18 en 24 jaar oud (42 procent) die uitgesproken voor een volledige migratiestop zijn.

Politieke oriëntatie

Het merendeel van de bevraagden die voor een migratiestop waren, gaf aan zich te identificeren als “rechtse kiezer”. Binnen de rechtse partijen is echter een tweespalt te merken. Zo is 92 procent van het kiespubliek dat op het ‘Rassemblement National’ stem voor een volledige migratiestop, bij ‘Les Républicains’ is slechts 63 procent van hun aanhangers voor het indijken van migratie.

Bij de linksgeoriënteerde partijen verzetten de Groenen zich fel tegen het idee. 93 procent van de groene kiezers is tegen een migratiestop. Bij ‘Le Parti Socialiste’ ligt dat op 81 procent en ‘La France Insoumise’ kopt finaal op 88 procent tegen.

Op naar 2022

Immigratie blijkt één van de voornaamste thema’s te worden bij de Franse presidentsverkiezingen in 2022. Het voorstel omtrent een volledige migratiestop kwam binnen de Franse politieke speelruimte intussen al meermaals ter sprake. Vooral de rechtse kandidaten vallen elkaar voor de voeten wanneer het aankomt op standpunten innemen rond de kwestie. Marine Le Pen van Rassemblement National voelt inmiddels de hete adem van Eric Zemmour in haar nek, de polemist was één van de eerste figuren die openlijk een migratiestop als standpunt innam. Zemmour stelde zich echter nog niet officieel kandidaat.

Ook de linkse kandidaten beginnen zich uit te spreken tegen de onafgebroken massamigratie. Zo liet de socialistische Arnaud Montebourg ontvallen dat hij vooral een “evenwichtigere verdeling” van migranten wil. Montebourg wil ook slechts “economische immigratie” richting Frankrijk. “De immigratie beperken we dan tot professionele sectoren die onder spanning staan”, aldus de socialist.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Frankrijk: 4 op 10 Fransen willen volledige immigratiestop”

  1. Ik vind het heel asociaal om tegen een migratiestop te zijn, wanneer zoveel van je landgenoten er uitgesproken voor zijn. Als de helft van je gezinsleden het niet ziet zitten dat er logies komen, is het dan fatsoenlijk om hen dat door de neus te boren? Neen toch.

  2. Dat komt Diederik, omdat 4 op 10 van de Fransen echt tegen die opgedrongen migratie zijn, 1 van de 10 er voor zijn, en 5 op de 10 al migranten zijn. Net daarom willen de meeste autochtone Fransen een migratie stop door hun neus boren, ze willen gewoon hun land terug en hun tradities in stand houden.

  3. Volgens mij zijn er nog veel meer mensen tegen immigratie. Als je een klein beetje eigenrespect hebt wil je je eigen cultuur toch niet verloochenen voor een bende niksnutten die zich nóóit zullen aanpassen aan het gastland. Dit heeft niets met racisme te maken maar met realisme.

Plaats een reactie

Delen