De afgelopen maanden trokken tienduizenden mensen door de straten van de grote steden, uit protest tegen de coronapas - Afbeelding: Shutterstock

De afgelopen maanden trokken tienduizenden mensen door de straten van de grote steden, uit protest tegen de coronapas - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk: coronapas tot 2022? Als het van de regering-Macron afhangt wel

Niels Geerinck

In Frankrijk ligt een wetsontwerp op tafel waarin, een verlenging van de coronapas voor horeca en evenement werd opgenomen. Als het ontwerp wordt aangenomen zal de einddatum niet langer november van dit jaar zijn maar wijzigen naar 31 juli 2022.

Volgens de Franse autoriteiten zal dit najaar zich een nieuwe stijging van besmettingen voordoen, een verlenging van de coronapas zal deze stijging naar eigen zeggen “zoveel mogelijk beperken”.

Het wetsontwerp zorgt ervoor dat de oorspronkelijke datum van 15 november 2021 vervangen wordt door een nieuwe datum. Zodoende kan de coronapas verplicht blijven bij evenementen en horecabezoeken tot 31 juli 2022.

Celstraffen

Het nieuwe ontwerp voorziet ook een clausule waarmee men wil optreden tegen het frauderen van de ‘passe sanitaire’. Wie zich vergrijpt aan het misdrijf, riskeert tot vijf jaar cel of een boete die kan oplopen tot bijna 75.000 euro.

De afgelopen maanden demonstreerden onafgebroken tienduizenden Fransen in alle grootsteden tegen de pas. Men verwacht nog meer protestacties nu een mogelijke verlenging via deze wet om de hoek loert.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Frankrijk: coronapas tot 2022? Als het van de regering-Macron afhangt wel”

Plaats een reactie

Delen