Franse minister: “EU-landen moeten migranten opnemen of betalen”

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin. Shutterstock

Uncategorized

Franse minister: “Helft migranten die illegaal het Kanaal oversteken komt vanuit België”

Niels Geerinck

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin komt de helft van de migranten, die illegaal de oversteek maken richting het Verenigd Koninkrijk, vanuit België. Enkele dagen geleden dwong Darmanin aan op een akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk om de illegale migratie aan te pakken. Hij riep ook ons land op om actie te ondernemen.

De relatie tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bevindt zich momenteel in het slop. Het VK heeft te kampen met heel wat illegale migranten die via het Kanaal de oversteek maken. Nochtans geef het een slordige 63 miljoen euro uit aan Frankrijk, opdat de Franse autoriteiten zouden ingrijpen en de oversteek verhinderen.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin ligt het probleem ook deels bij ons land. “Zowat 50 procent van de migranten die de oversteek maken in Calais of Duinkerke, komen vanuit België”, zo zegt hij op de Franse televisie. De minister gaf aan dat hij de controles langsheen de grens met ons land zal opvoeren. Hij riep tevens op dat “de Belgische vrienden hetzelfde doen aan hun kant van de grens”

Illegale Kanaalmigratie

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel vindt dat de Franse autoriteiten en ordediensten te weinig actie ondernemen met de miljoenen die ze in de schoot geworpen krijgen. Ze maakt zich sterk dat als het zo doorgaat, het VK finaal de boten met illegale migranten zal terug slepen naar de havens van Calais of Duinkerke. Frankrijk zou de conferenties omtrent de kwestie al meermaals hebben afgezegd.

Volgens getuigenissen bij de Britse kustwacht, worden sommige migrantenboten door de Franse kustwacht tot in Britse wateren gebracht. Ex-UKIP-politicus Nigel Farage noemt de houding van Frankrijk een “poging tot vergelding” omwille van de Brexit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Franse minister: “Helft migranten die illegaal het Kanaal oversteken komt vanuit België””

  1. Grappig. Alle eurofielen zeggen dat het zo ongeveer gedaan is met Londen, Engeland en de rest van het VK… toch willen de door de talloze alreeds daar aanwezige gelukszoekers wel ingelichte nieuwkomers met alle geweld de oversteek wagen……

Plaats een reactie

Delen