Zonnepanelen (Shutterstock)

Zonnepanelen (Shutterstock)

Uncategorized

Veel zonnepanelen vallen uit als de zon schijnt

Pieter Van Berkel

Fluvius ontving dit jaar al 2.397 klachten over uitvallende zonnepanelen, een stijging van 65 procent tegenover vorig jaar. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

De omvormer van zonnepaneelinstallaties kan als veiligheidsmaatregel uitvallen wanneer het elektriciteitsnet de overtollig geproduceerde stroom niet meer kan verwerken. Daarop kan het even duren alvorens de installatie weer actief wordt. Bijgevolg lopen de eigenaars van zonnepanelen heel wat stroom mis, in het bijzonder net als er veel zon schijnt. Vooral waar er veel installaties bij elkaar of waar elektriciteit langere afstanden moet afleggen heeft men te kampen met het probleem.

Volgens de Vlaamse ombudsman moeten de gedupeerden vergoed worden. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) hoopt dan weer op een oplossing op lange termijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Veel zonnepanelen vallen uit als de zon schijnt”

  1. Als de gedupeerden maar niet vergoed worden is een lange termijn oplossing een goed idee. Ik zou zelfs durven zeggen onteigen de zonnepanelen van lastige mensen. Ze halen hun geld er toch al niet meer uit…

  2. Inderdaad het geval…en het is verdorie niet eenvoudig om de netwerkbeheerder ( hier Fluvius) te kunnen overtuigen om actie te ondernemen. Via de telefoon of mail krijgt men amper reactie. Neen mijnheer het zal wel aan uw installatie liggen…DEUHHHH.!!! Vervolgens krijg je als antwoord dat men het netwerk zal monitoren gedurende een tijdje, en als niets kan gevonden worden moet de klant opdraaien voor de kosten !!! Afschrikking natuurlijk . Terwijl de oplossing erin ligt om te veranderen van fase omdat op een bepaald moment als er installaties bijkomen men deze te véél,op éénzelfde fase had aangesloten. Men zegge het voort…!

  3. De gedupeerden moeten juist niets krijgen. Het is algemeen geweten dat het netwerk hier niet op voorzien is. Dit moet aangepast worden en wie zal hier weer voor opdraaien???? Inderdaad de mensen die geen panelen kunnen leggen. Dat men deze kosten maar doorrekent aan alle mensen met zonnepanelen.

Plaats een reactie

Delen