Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Vijftig maanden cel voor mensensmokkel met rubberbootjes

Wijnand Meeus

De 43-jarige Irakees Barham A. uit München is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot 50 maanden effectieve celstraf voor mensensmokkel met rubberbootjes. De Iraakse Koerd zou vanuit zijn woonplaats München steeds de nodige instructies gegeven hebben aan zijn kompaan Ali A. (57).

“We hebben te maken met een criminele organisatie die systematisch bootjes van Duitsland naar Frankrijk brengt”, klinkt het bij procureur Frank Demeester. De politie van de zone Westkust kreeg op 25 februari van Franse collega’s een tip over een verdacht Duits voertuig. Bij een controle in De Panne ontdekte de politie inderdaad een buitenboordmotor en een brandstofreservoir in het voertuig van Ali A. (57). Aan de hand van nummerplaatherkenning bleek dat de man al 8 keer aan de kust was geweest. Zelf verklaarde Ali A. dat hij naar Noord-Frankrijk ging om ladyboys te bezoeken.

Volgens advocaat Kris Vincke durft Ali A. de waarheid niet te vertellen uit schrik voor represailles in het milieu. De verdediging merkte op dat de Algerijn hoogstens een loopjongen was voor een Koerdische bende. Net als in andere dossiers zouden de bootjes steeds gekocht zijn in een gespecialiseerde winkel in het Duitse Essen. Ook de advocaat van Barham A. pleit vrijspraak. De rechter veroordeelde Barham A. uiteindelijk tot 50 maanden effectieve gevangenisstraf en 80.000 euro boete. Ali A. kreeg 60.000 euro boete en 40 maanden cel, waarvan een jaar met uitstel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen