Zuhal Demir (N-VA) - Foto: Photonews

Zuhal Demir (N-VA) - Foto: Photonews

Uncategorized

Zuhal Demir had eerste overleg met 3M

Niels Geerinck

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zat samen met 3M rondom de aanpak van de PFOS-crisis. Demir vroeg het bedrijf volledige transparantie tegen 1 oktober. Vrijdag vond de eerste toelichting plaats.

De chemiereus liet weten dat ze 125 miljoen euro zullen investeren, gespreid over enkele jaren, in het bestrijden van de PFOS-vervuiling rond hun vestging in Zwijndrecht.

Wat er juist tijdens het overleg tussen Demir en een delegatie van het bedrijf is gezegd, blijft alsnog onduidelijk. “Er werd vanuit het kabinet feedback gegeven en er werd bijkomende informatie uitgewisseld. Ongetwijfeld gaat dit niet bij dit ene gesprek blijven”, zo laat het kabinet van Demir weten. “In het belang van een oplossing voor de Vlaamse Gemeenschap, gaan we strike vertrouwelijkheid hanteren over de inhoud van de komende gesprekken”, zo voegen ze toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen