Uncategorized

15 miljoen Belgisch belastingsgeld naar klimaatadaptatie in armste landen

Redactie PAL

Vandaag heeft Meryame Kitir, Vooruit-minister voor ontwikkelingssamenwerking, aangekondigd dat België 15 miljoen zal storten aan een fonds dat de armste landen moet helpen met klimaatadaptatie. Daarnaast zal de Waalse regering ook nog eens 2,7 miljoen euro doneren.

Het Least Developed Countries Fund (LDCF) moet het voor de 46 armste landen mogelijk maken om plannen inzake klimaatadaptatie te realiseren. Dit wil zeggen dat de landen zich gaan aanpassen aan de gevolgen van de klimaatverandering of ervoor zorgen dat ze er minder kwetsbaar voor zijn.

In heel wat klimaatonderhandelingen, onder andere de COP26, is het fonds een struikelblok en komen heel wat landen hun beloofde donaties niet na. België beloofde om tegen 2022 112,5 miljoen euro te storten voor klimaatontwikkeling, waaronder 15 miljoen aan het (LDCF). Minister Kitir zegt hierover dat “de storting geen kwestie is van liefdadigheid, maar van solidariteit.”

Opvallend is dat Wallonië beloofd heeft om nog eens 2,7 miljoen euro aan het fonds te storten. Ze is zo de enige regionale entiteit die zich hiertoe engageert. Hoewel het nobel is dat de Waalse regering zich voor een dergelijk doel wil inzetten is het nog maar de vraag of dit geld niet beter naar hulp in eigen regio was gegaan. Zo wachten nog heel wat slachtoffers van de overstromingen deze zomer op een compensatie voor hun schade.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “15 miljoen Belgisch belastingsgeld naar klimaatadaptatie in armste landen”

  1. Moest Kitir als zoveel geld als ze uitgedeeld heeft, zou geschonken hebben aan de “klimaatslachtoffers” van deze zomer, onze wereld zou er veel beter uit gezien hebben. Het geld dat ze aan de “Palestijnen” gaf, was na controle, was geld dat naar Hamas ging…om raketten te kopen van Iran. Dit zegt veel over Hamas, maar meer over Kitir.

  2. Je mag je niet afvragen wat er ooit met dat geld gaat gebeuren . Ik herinner mij dat Belgique miljoenen gaf aan Congo om het democratisch proces te helpen. Hierbij pleit ik om die oude turbo vliegturbo’s van Engie ,om bij ons groene stroom te produceren, aan de 3de wereld te schenken.

  3. Schandalig dat “Ontwikkelingshulp” xenofiel aan buitenlanders, die nooit één cent bijdroegen wordt verkwist terwijl dit budget binnenlands voor de sukkelaars van onze eigen bevolking kan batig zijn. Hoeveel gepensioneerden beuren aan halve appel en kwart ei pensioen lager dan het Europees levensminimum ? Hoeveel scholieren gaan met een lege brooddoos naar school ? “Anderman’s volk eerst Eigen Volk kan verrekken” luidt het in Oikofobie gedrenkt adagium van PoCo-“Ontwikkelingshulp” !

  4. Rolls Royce zal enkele nieuwe wagens mogen leveren en wij zullen met paard en kar moeten verder doen.De toekomst oogt mooi,hoe lang zullen we dat nog verdragen,1788 was één jaar voor de grote Revolutie.

Plaats een reactie

Delen