Joe Biden (Shutterstock)

Shutterstock

Uncategorized

Biden ambieert herverkiezing in 2024

Belga Press Agency

De Amerikaanse president Joe Biden is van plan om zich kandidaat te stellen voor een herverkiezing bij de presidentsverkiezingen in 2024. Dat zegt Jen Psaki, de woordvoerster van het Witte Huis.

Toen een journalist tijdens de dagelijkse persbriefing de vraag opwierp of Biden in 2024 kandidaat zal zijn om zichzelf op te volgen, antwoordde Psaki “dat het inderdaad zijn bedoeling is”. Verdere details gaf de woordvoerster niet. 

Biden kent de voorbije maanden een dalende populariteit, zelfs bij de Democraten. De partij werd stevig wakker geschud na een aantal Republikeinse overwinningen bij lokale verkiezingen, onder meer in Virginia. 

Verder zijn er ook wat vragen over de fysieke paraatheid van Biden. Afgelopen vrijdag onderging de 79-jarige president nog een darmonderzoek, maar werd hij door de dokters ‘fit for duty’ verklaard. Op het moment van de presidentsverkiezingen in 2024 zal Biden 82 zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

10 gedachten over “Biden ambieert herverkiezing in 2024”

  1. 🤣🤣🤣Tegen die tijd is hij compleet seniel of al compost, en daarbij, ik denk dat de meesten ginder nu wel zullen doorhebben dat ze goed ‘gesjareld’ zijn zeker. Dus, droom zacht.

Plaats een reactie

Delen