Biden: "Tankstations moeten zelf maar brandstofprijzen verlagen"

De Amerikaanse president Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Biden voert vaccinatieplicht voor werknemers in

Simon Segers

De Amerikaanse president Joe Biden heeft beslist dat de ongevaccineerde werknemers tegen volgend jaar het coronavaccin moeten krijgen of zich anders wekelijks moeten laten testen. De beslissing stuit op veel kritiek van de Republikeinen.

Vanaf 4 januari moeten alle werknemers van bedrijven groter dan 100 personen, federale ambtenaren en alle zorgpersoneel volledig ingeënt zijn. Zij die dit niet doen moeten minimaal eenmaal per week een coronatest ondergaan. De Amerikaanse regering verplicht verder ook de werkgevers om betaald verlof te voorzien voor de vaccinatie van hun personeel en indien nodig ook bijkomend ziekteverlof bij eventuele bijwerkingen.

De vaccinweigeraars zijn echter zelf verantwoordelijk om de tests te laten afnemen en de bijhorende financiële kost hiervan te dragen. De Republikeinen vinden Bidens maatregel echter een inbreuk op de vrijheid. Verschillende staten, waaronder Texas, voerden al een verbod in op vaccinatieplicht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

17 gedachten over “Biden voert vaccinatieplicht voor werknemers in”

  1. Inbreuk op de vrijheid (sic). Welke vrijheid? De vrijheid om zonder schroom medeburgers te besmetten met het covid virus. Ik begrijp zelfs niet dat onderhavig incivisme niet strenger aangepakt wordt.

  2. Volgens het gerenommeerd medisch tijdschrift ‘the Lancet’ is er geen verschil in besmettingsrisico tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden. De enigen die een hoger risico lopen om te sterven zijn oudere niet-gevaccineerden; en deze bestaan bijna niet meer.

  3. Volgens mij zitten hier trollen die onder meerdere pseudoniemen werken, is het niet, liesje, erika, John… . Plots komen zulke (linkse) gedachten ineens opduiken hier, toeval zeker🤔.

  4. Door overmatig antibiotica gebruik zijn er ziekhuisbacterien onstaan die imuun zijn voor antibiotica.

    Als quasi de volledige bevolking gevaccineerd wordt zal het covid virus blijven muteren naar een variant die kan gedijen op een gevaccineerde populatie. Het vaccineren van enkel de zwakkeren zou ook een logische aanpak zijn. Dan kan het virus van antivaxer naar antivaxer langzaamaan evolueren naar een verkoudheid zonder dat de meest kwetsbaren in gevaar worden gebracht.

    Er is een reden dat SARS, de mexicaanse griep en alle vorige griepvarianten zijn verdwenen als circulerende verkoudheden terwijl covid 19 na 2 jaar nog altijd dodelijk is, zelfs voor gevaccineerde mensen.

    Het is de omgekeerde wereld dat zij die zichzelf beschermen ten koste van de zwakkeren nu met de vinger zwaaien dat het anderen hun schuld is dat het virus uitdooft.

  5. Interessant, alleen mist u het punt dat ziekenhuisbacteries niet ontstaan zijn (enkel )door artsen die ab’s voorschrijven maar het MASSALE PREVENTIEVE gebruik ervan in de vleesindustrie en zelfs tulpen (las ik onlangs)
    Sars is niet verdwenen als een ‘circulerende verkoudheid’. De literatuur leert ons dat het een zoonotic virus is dat de sprong heeft kunnen maken via (horseshoe) vleermuis dus drager zijn van en dus als vector kunnen fungeren van nieuwe ziektes. Het verschil met COVID is dat het veel dodelijker is en je er sneller erger ziek van wordt.

  6. Polio tast je zenuwstelsel aan van kinderen waarna ze hun hele leven lang hulp en verzorging nodig hebben.
    Maar, nog even en de verplichting komt er. Ofwel kampen voor de weigeraars.

  7. Druk op zorg stijgt: UZ Leuven haalt kankerpatiënt van operatietafel, UZ Gent wil geen covid-bedden meer vrijhouden. UZ Gent neemt de juiste beslissing.
    Frank Vermassen UZ Gent wil geen lege bedden meer vrijhouden voor covidpatiënten, waardoor niet-covidpatiënten verstoken zouden blijven van zorg. Het steekt bij Vermassen dat de meeste covidpatiënten die op intensieve zorg terechtkomen, daar terechtkomen omdat ze niet gevaccineerd zijn. “Deze patiënten kunnen we moeilijk nog een privilege verlenen.”
    Mijn conclusie: Wie weigert/verzaakt, zonder geldige medische reden, zich preventief te laten behandelen met een vaccin verbeurt zijn recht op prioritaire (!) zorg bij besmetting. Men moet dan maar de consequenties er bij nemen van zijn (irrationele en asociale) beslissing.
    Sinds 1 november wordt het ook in Vlaanderen breder ingezet als toegangsvoorwaarde in horeca en fitnesscentra, en optioneel in een aantal voorzieningen voor residentiële opvang van kwetsbare personen.
    Het “COVID-safe ticket” is geen apart document. Het geldige COVID-certificaat dat u vindt in de COVIDSafe app, op de digitale kanalen of dat u via de post kreeg toegestuurd gebruikt u ook om toegang te krijgen tot de plaatsen waar dit als toegangsvoorwaarde is ingevoerd.
    In deze neemt de regering terecht haar verantwoordelijkheid. Politieke partijen en valse profeten die casino spelen met de volksgezondheid dwalen. Zij lopen een gerede kans de rekening te zullen gepresenteerd krijgen in 2024.

  8. Toch logisch dat een vaccin geen mondmasker is. De graad der besmetting echter.
    Zie het als een bankoverval van een bank waar het politiekantoor achter de hoek is : je kan de bank nog overvallen maar of je ver geraakt …en dat is het vaccin effect.

  9. Kristien, de vrijheid om voor uw eigen gezondheid verantwoordelijkheid te nemen en u te kunnen beschermen tegen geld en macht graaierij die wereldweid nu aan de gang is door big pharma! Educeer uwzelf vooralleer anderman kwaad aan te doen met uw suggesties ! IVERMECTINE is genoeg aangetoond zware covid ziekte drastisch te verminderen!!! neem ook voldoende vitamine D3, C en neem zink astublief ge zorgt enkel voor uitroeiing van uw volk met uw opmerkingen! – trouwens : doe niet aan anderen wat ge niet zelf wenst te ondergaan! simpele regel toch? Niemand kiest ervoor iemand anders te besmetten! Uw Imuunsysteem moet ge zelf ook onderhouden, straks kunt ge tegen niets meer !!!

  10. Kristien, Inbreuk op welke vrijheid? De vrijheid om voor uw eigen gezondheid verantwoordelijkheid te nemen en u (en uw kinderen) te kunnen BESCHERMEN tegen geld en macht graaierij die nu wereldwijd aan de gang is door o.a. de farmaceutische industrie. Educeer uwzelf alsjeblieft vooralleer anderman kwaad aan te doen met uw suggesties.

Plaats een reactie

Delen