Een betoging tegen verkrachting in Pakistan. (Shutterstock)

Een betoging tegen verkrachting in Pakistan. (Shutterstock)

Uncategorized

Castratie voor recidiverende verkrachters in Pakistan

Damien Segers

Het Pakistaanse parlement keurde woensdag een nieuwe wet goed om verkrachting tegen te gaan. Die wet stelt dat daders die meermaals veroordeeld worden voor verkrachting, chemische castratie kunnen ondergaan. Dat meldt CNN

In Pakistan is een nieuwe wet gestemd die het mogelijk maakt om recidieve verkrachters chemisch te castreren. De wet komt er na een lange reeks protesten tegen de verkrachtingscultuur in Pakistan. Zo stak in juli nog een school de verkrachting van een achtjarig christelijk meisje in de doofpot. Dit en vele andere gevallen leidden tot een groeiende vraag naar gerechtigheid voor slachtoffers van seksueel geweld.

De nieuwe wet specifieert dat de overheid speciale rechtbanken moet inrichten doorheen heel het land om verkrachtingszaken sneller af te handelen. Het streefdoel is binnen de vier maanden een verdict te hebben bij elke zaak. Bovendien stelt de wet dat groepsverkrachters de doodstraf of een levenslange celstraf kunnen krijgen.

Chemische castratie is het proces waarbij de seksuele driften volledig stilgelegd worden aan de hand van medicatie. In de meeste gevallen wordt een product gebruikt dat de natuurlijke productie van het mannelijk hormoon testosteron stillegt. Hierdoor daalt het libido sterk. In de geneeskunde heeft chemische castratie een plaats bij onder andere de behandeling van prostaatkanker. Slechts enkele landen, waaronder Zuid-Korea, Polen en Tsjechië passen het toe als straf.

Amnesty International: “Castratie is wreed en onmenselijk”

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International noemde de straf “Wreed en onmenselijk” in een persbericht nadat Pakistan het wetsvoorstel aankondigde in december. “In plaats van de aandacht proberen af te leiden, zou de overheid zich beter richten op het cruciale werk, zoals sociale hervormingen. Deze pakken de oorzaken van seksueel geweld ten gronde aan en geven slachtoffers de gerechtigheid die ze verdienen.“, klonk het toen bij Amnesty International.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

7 gedachten over “Castratie voor recidiverende verkrachters in Pakistan”

  1. Amnesty International ; ” Castratie is wreed en sociale hervormingen blablabla !!!
    Weet je wat wreed is , vrouwen die in landen zoals Pakistan en eveneens India door gedegenereerde crapuleuze klootzakken op wrede manier verkracht worden ! En dan meestal nog op de meest wrede manier , namelijk door meerdere van deze onmensen tegelijk , verkrachting dus in’t kwadraat ! Mijns inziens mocht het gerust een ander type van castratie zijn , all the way ! Het verbaast me telkens weer hoe de rechten van ‘zij ‘ die de rechten van anderen vertrappelen op de meest degoutante wijze , elke keer verdedigd worden door wereldvreemde linkse NGO’s en andere Social Justice potentaten .

Plaats een reactie

Delen