Voormalig veiligheidsadviseur gelooft niet in nieuwe presidentstermijn Trump: "Voelbaar nood aan fris nieuw gezicht"

Donald Trump (Shutterstock)

Uncategorized

Donald Trump waarschuwt Amerikanen voor “Build Back Better”-plannen van Biden

Redactie PAL

In een interview met Fox News heeft voormalig Amerikaans president Donald Trump gereageerd op de wetgeving die door Joe Biden werd voorbereid. Die laatste heeft met zijn ‘infrastructure bill’ een plan klaarliggen om de Verenigde Staten weer op te bouwen na de coronacrisis. Volgens Trump zouden deze plannen echter leiden tot enorme belastingverhogingen.

Onder het motto ‘Build Back Better’ heeft Biden een geheel aan maatregelen samengesteld die ervoor moeten zorgen dat de economie in de Verenigde Staten opnieuw aanzwengelt. Het is de bedoeling dat dit op een groenere en socialere manier gebeurt. Het gaat dan om bijvoorbeeld een verlaging van de ziektepremies en gratis onderwijs voor peuters en kleuters. Het initiële plan was om hiervoor een monsterbudget uit te trekken van 3.500 miljard dollar, al is dit onder impuls van meer gematigde Democraten uiteindelijk maar de helft geworden.

Het mag echter duidelijk zijn dat voormalig Amerikaans president Donald Trump geen fan is van de ambitieuze maatregelen die Biden heeft klaarliggen. Hij noemde de plannen zelfs een ‘Green New Deal’, waarmee hij verwijst naar de wetgeving die naar voren werd geschoven in 2019 door onder andere de uiterst linkse senator Alexandria Ocasio-Cortez en nooit werd goedgekeurd.

Trump zegt dat “dit niet is wat de mensen willen”. “Het is bedrog voor Amerika en houdt een grote verhoging van de belastingen in.” Daarnaast waarschuwt hij Biden ook: “Indien deze plannen worden doorgevoerd zal het Biden veel kosten in de verkiezingen.” Naast de kritiek op de plannen van Biden heeft hij wel lof voor de manier waarop de Democraten op dit moment samenwerken: “Ze voeren slechte wetgeving in, maar ze werken wel samen. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat ik dat zie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen