Beeld ter illustratie (Shutterstock)

Beeld ter illustratie (Shutterstock)

Uncategorized

Duitsland gaat cannabis legaliseren

Damien Segers

De Duitse groenen, liberalen en sociaaldemocraten hebben samen beslist dat ze recreatief gebruik van cannabis zullen legaliseren. “Wij voeren de gecontroleerde distributie van cannabis aan volwassenen in.“, aldus de partijen in een rapport waarin ze het voorstel uitleggen. Zo bericht Der Spiegel.

De Duitse socialisten, groenen en liberalen hebben beslist dat ze cannabis zullen legaliseren. Deze drie partijen zijn momenteel in gesprek om een nieuwe coalitie te vormen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen zij de nieuwe federale regering van Duitsland opmaken. Volgens de partijen zal de legalisering leiden tot een verbetering van de volksgezondheid. Momenteel is er op de zwarte drugsmarkt namelijk geen kwaliteitscontrole, waardoor gevaarlijkere drugs bij de eindgebruiker terecht kunnen komen. Enkel daartoe bevoegde winkels zullen cannabis mogen verkopen.

Volgens de partijen zal de nieuwe wet na vier jaar worden geëvalueerd. Men zal kijken wat de sociale impact ervan zal geweest zijn. Tot dusver is de verkoop van cannabis voor recreatief gebruik in Duitsland verboden. De groenen en de liberalen zijn echter al lang voorstander van een legale, gereguleerde handel in cannabis.

Daarnaast willen de partijen ook inzetten op ‘drugchecking’. Hierbij kunnen gebruikers hun drugs op anonieme en veilige wijze laten testen voor gebruik. Zo vermijdt men onopzettelijke overdosissen en vergiftigingen. Deze drugchecking geldt voor alle illegaal verkregen middelen. Met name MDMA, amfetamines, cocaïne en heroïne bevatten immers vaak dodelijke en veel gevaarlijkere producten dan de drugs zelf die erin sluipen bij het versnijden door dealers.

Cannabis legaal, maar strengere regels voor alcohol en nicotine.

Naast de legalisatie van cannabis willen de partijen de regels voor marketing en sponsoring voor alcohol en nicotine aanscherpen. “Wij meten de regelgeving steeds aan nieuwe wetenschappelijke bevindingen en stemmen de maatregelen ter bescherming van de gezondheid daarop af“, aldus het rapport van de desbetreffende partijen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

9 gedachten over “Duitsland gaat cannabis legaliseren”

 1. Het gaat van kwaad naar erger, gezonde mensen verplichten zich te laten inenten met een vaccin waarvan de gevolgen op langere termijn niet gekend zijn en ondertussen cannabis legaliseren ??? Dat ze zich allemaal maar stoned roken !

 2. Pragmatisch en zinvol hiermee wordt kapitaal van criminelen afgepakt, tijd en middelen kunnen vrijgemaakt voor andere politietaken. Blowers veroorzaken weinig overolst en de grote meerderheid van hen werkt. In Colorado ziet men een daling van alcoholisme en verkeersongevallen sinds de legalisering en op het gebied van belastingsinkomsten is het een jackpot. Men moet hierin nuchter zijn en dit toejuichen.

 3. Vandenbroucke gaat de tweedracht en de haat in onze maatschappij nog wat aanwakkeren door te zeggen dat hij begrijpt dat de gevaccineerden boos zijn op de niet-gevaccineerden. Dit is werkelijk aanzetten tot haat en strafbaar.
  Dat zijn methodes die Stalin ook toepaste door zijn bevolking aan te moedigen om tegenstanders van het regime aan te geven bij de overheid.

 4. Het is hier volledig naar de kloten aan het gaan ja. Drugs mag dus gelegaliseerd gebruikt worden, maar pas op dat ge uw ‘paske’ of uw smoelpamper niet bij hebt hé want dan sluiten ze u op. Dat krijgt ge dan dat die linkse wokers aan de macht zitten hé.

 5. Drugs! De toekomst?
  “Brave new world” Heerlijke nieuwe wereld, de befaamde toekomstroman van Aldous Huxley (1894-1963), hoort beschikbaar te zijn voor elke nieuwe generatie.
  Marx noemde religie de opium voor het volk maar soma is in dit boek de letterlijke opium voor het volk. Door de drugs te gebruiken wanneer het hun teveel wordt, worden ze tevreden gehouden en komen ze niet in opstand. De oplossing voor moeilijkheden is soma, zoals dat volgens Marx God was. Het is een soort afschuiven van leed en verantwoordelijkheden, even kun je ontsnappen aan de werkelijkheid.

Plaats een reactie

Delen