Anuna De Wever haalt uit naar Gert Verhulst: "Oude witte hetero man die klimaatcrisis compleet minimaliseert"

Klimaatactiviste Anuna De Wever. Photo News

Uncategorized

Goeman (Vooruit) sluit samenwerking met PVDA niet uit: “We zouden dezelfde progressieve strijd moeten voeren”

Anton Schelfaut

Volgens Hannelore Goeman, fractieleider van Vooruit in het Vlaams Parlement, zouden haar partij en de PVDA dezelfde “progressieve strijd” moeten voeren. Dat heeft ze gezegd in een dubbelinterview voor De Zondag met haar federale collega Melissa Depraetere (Vooruit).

Kamerfractieleider Raoul Hedebouw neemt eind dit jaar het roer over van Peter Mertens, die stopt als voorzitter van PVDA. Of dat een goede zaak is voor progressief Vlaanderen, zal volgens Depraetere afhangen van de nieuwe voorzitter. “Wil hij coalities vormen en dus compromissen sluiten? Is hij bereid om eindelijk zijn handen vuil te maken?” Depraetere vreest van niet. “Er zal niet veel veranderen aan de partijlijn, denk ik. Raoul staat vooral voor een andere stijl.”

“Ik moet toegeven: het is soms mooi om te zien hoe hij, tweetalig dan nog, de show voert in het parlement”, vervolgt Depraetere. “Al is het dikwijls te veel show en te weinig oplossingen. Wie realiseert het pensioen van 1.500 euro? Wij, hè: de partij die de handen vuil maakt.”

Voorbehoud

Eenzelfde geluid is te horen bij Goeman, die meent dat de PVDA zich van vijand vergist. “Ze sponsort Facebook voor duizenden euro’s om campagne te voeren tegen ons. Waarom? We zouden dezelfde progressieve strijd moeten voeren.” Daarbij maakt ze echter wel een belangrijk voorbehoud. “Zolang zij weigeren om Stalin te veroordelen en de onderdrukking van de Oeigoeren in China als dusdanig te benoemen, zal ik moeite hebben om met die partij te besturen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Goeman (Vooruit) sluit samenwerking met PVDA niet uit: “We zouden dezelfde progressieve strijd moeten voeren””

  1. Depraetere stelt dat Vooruit € 1500 realiseert. Dat wordt leuk voor haar, Goeman, Rousseau,…. en hun generatie. Op dit ogenblik rust een claim van € 1500 mia op elke persoon , die ver van zijn/haar pensioen staat om de huidige pensioenen te betalen in het repartitiesysteem. Dat is grofweg € 200000/niet gepensioneerde belg. Dat zou betaald worden omdat er 80% werkzaamheidsgraad komt. Prof Frank doet er alles aan opdat we niet aan die 80% kunnen komen (zie zijn maatregelen rond de 500000 zieken).

  2. En ondertussen voeren ze hier mee de onderdrukking van de ongevaccineerden. Het huidig bewind heeft veel trekjes van het Stalinisme overgenomen. Veel vooruit zullen we met die sossen niet komen !

  3. Zowel socialisten als communisten gaan uit van de Internationale. Proletariërs aller landen verenigt u. Het mag geen onderscheid maken tussen een Vlaamse, Waalse of migrant-proletariër. Binnenkort doet de laatste Vlaming er de deur dicht. Beide worden volledig allochtoon. Dit zal grote politieke gevolgen hebben.

  4. Ze kan best een lidkaart aanvragen bij PVDA, waar ze ook thuishoort volgens haar voortdurende haatdragende commentaren voor wie het niet met haar eens is. Haal zoiets maar in huis. Brrr…

  5. Met haar interview met ‘De Zondag’ “We moeten een gemeenschapsgevoel bouwen op gedeelde normen en waarden” komt de slecht verborgen aap uit de mouw.
    Net als daar blijft ze in het dubbelinterview in hetzelfde medium rond de pot draaien en zegt ze feitelijk niets.

    In haar gemeenschappelijke “normen en waarden” ontbreekt een fundamenteel element: traditie.
    Bewaren van traditie lijkt soms vechten tegen de bierkaai, zoals in de musical ‘Anatevka’, waar Tevye het woord telkens wanhopig uitschreeuwt. Zoals aan Willem van Oranje toegeschreven is het echter “… niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden”.

  6. Eens polsen naar de publieke opinie, maar zij zijn wel de eerste om NVA/VB die een Vlaamse opinie hebben neer te sabelen!
    Ik hoop erop dat dit zal gebeuren, dan komt het Vlaams kartel weer wat dichterbij!

  7. Dus Vooruit met selfie King Rousseau verwijt TVG en VB fascisten en nazi’s te zijn, terwijl zijn partij dus volop het gedrag van Stalin en het huidig gedrag van China wel bijzonder goed lijkt te smaken om de progressieve strijd te kunnen voeren. Van kwaad naar erger bij de roden. Ze mogen zich bij BDW voegen als VB-haters en verder België redden met de andere 11-11-11 partijen “om de postjes”.

  8. waarom het toch zo ver zoeken (tot Stanln China en de Oeigoeren??) wanneer gaat die Goevrouw , en met haar alle Conner rousseau’s van déze tijd met haar de grove schandalige corruptie , de zakkenvullerij , het bedrog van rode “WIJ -LINKS -PRO-GRES-SIE-VEN” veroordelen?? zou niet slecht zijn voor hun “geloofwaardigheid”. (hoewel: voor mij niet gelaten hoor , die enkele naiëve sukkels die nog Links stemmen………..)

  9. Van alle massamoordenaars staat Mao op nr 1 met 60 miljoen slachtoffers. Op nr. 2 staat Stalin met 40 miljoen slachtoffers. Met aanhangers van dat soort communistische regimes willen we gaan praten???
    Denkt Mevr. Goeman echt dat er met dat soort van mensen/overtuigingen compromissen te maken valt?
    Een les geschiedenis is hier wel op zijn plaats.
    Progressief tot in de kist.

  10. Die twee wijven moeten eens een boek lezen over wat het communisme allemaal kapot heeft gemaakt.Geef ze elk een muilestopper,rode lekstok in de vorm van een bol op een stokje,dan zijn we er een tijdje vanaf van hun gezwets

Plaats een reactie

Delen