Uncategorized

“Ik ken niemand in Zuid-Afrika die momenteel corona heeft”, zegt Kathleen Aerts

Redactie PAL

Kathleen Aerts, ex-zangeres bij K3, kan geen begrip opbrengen voor de paniek die heerst rond de Omikron-variant van het coronavirus. Dat schrijft ze op Instagram. Ze kan daarbij ook op bijval van andere BV’s rekenen.

Aerts woont sinds 2015 met haar man en kinderen in Paarl, Zuid-Afrika, waar ze een reisbureau ‘Steviewondertours’ runt. Hoewel ze de afgelopen jaren wat onder de radar verdwenen is, treedt ze af en toe toch nog naar voren in de media. Ook nu is dit het geval, naar aanleiding van de drastische maatregelen die veel landen nemen ten aanzien van reizigers uit Zuid-Afrika. Zo wordt geprobeerd om de Omikron-variant van het coronavirus, die zogezegd een stuk gevaarlijker is, in te dammen.

Echter kan die aanpak niet op veel bijval rekenen van Aerts. Volgens haar wordt in Europa veel te hevig gereageerd en zijn de maatregelen die men neemt niet rationeel. “Eergisteren hoorde ik op de Zuid-Afrikaanse radio dat een labo een nieuwe variant heeft ontdekt, maar eentje die niet tot meer ziekenhuis opnames leidt.”, zegt ze in haar bericht op Instagram. “Wij waren dan ook stomverbaasd, om niet te zeggen gechoqueerd, hoe de politieke wereld halsoverkop (in minder dan 12uur) heeft gereageerd.” Verder hekelt ze ook de speculatie rond de nieuwe variant. “Een travel-ban enkel gebaseerd op ‘het zou wel eens de meest besmettelijke kunnen zijn, het zou dit het zou dat…

Het lijkt erop dat Aerts geen vertrouwen meer heeft in de cijfers en de informatie die door de mainstream-media worden gegeven. “Momenteel ken ik niemand in Zuid-Afrika die Covid heeft, ook niet in mijn wijde kring van kennissen (…) Daarom ga ik sinds enige tijd zelf op zoek naar MIJN waarheid. Ik volg amper nog het reguliere nieuws maar grasduin een stapje verder op het internet. Verrassend en inspirerend wat je dan te weten komt.” Ze lijkt daarbij niet alleen te staan in haar visie. Zo kan ze in de reacties onder haar bericht op bijval rekenen van onder andere Josje Coos (ook ex-K3) en Andy Peelman (VTM).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




19 gedachten over ““Ik ken niemand in Zuid-Afrika die momenteel corona heeft”, zegt Kathleen Aerts”

  1. Eiindelijk,er zijn dus toch nog mensen die zich niet als volgzame debiele schapen de leugens van de nepregeringen laten opdringen. Het verzet begint eindelijk een beetje vorm te krijgen.

  2. In het VRT journaal mocht Kathleen Aerts wat toelichting geven over de situatie in Zuid-Afrika. Omdat ze de paniek rond de nieuwe Zuid Afrikaanse variant sterk overdreven vond, …..was plotseling de verbinding verbroken. De VRT op zijn best !

  3. Is men per definitie dom als men uw mening niet deelt?
    Beschouw het gewoon als een stem die anders klinkt dan de paniektrom van de media.
    Natuurlijk, wanneer ieder zijn eigen waarheid zoekt dreigt men tot onderlinge tegenspraak te komen, maar het is een begrijpelijke vluchtpoging uit eenzijdige mediaberichtgeving.

  4. Het is lente op het zuidelijk halfrond, bijna zomer zelfs.. Opvallend dat politici in Europa nog steeds geen rekening houden met de natuur. Ooit al een satelietfoto gezien van nachtelijk Europa met al die verlichting? Leg er maar een coronakaart naast. Het Rijnbekken (waar de Schelde ook bijhoort en het Donaubekken. De natuur dus. In mei-juni is de situatie hier vergelijkbaar met die vandaag in Zuid-Afrika. En volgend jaar in November, afhankelijk van het weer, krijgen we de laatste golf. In 2023 spreken we over corona als over griep, zoiets waar zwakkeren jaar na jaar een prik tegen halen. En van de mensen in mijn kennissenkring die covid thuis doormaakten moest er niemand opgenomen worden in het ziekenhuis, zelfs iemand van 92 jaar oud niet. Veel paniek in de politiek, maar ook dat gaat voorbij. Nu nog de gezondheidszorg hervormen zodat die elk jaar een dubbel respiratoir infectieseizoen aankan, dan is de uitzonderingstoestand voorbij.

  5. Doordat zij uit de media gekend is wordt er over haar mening wel iets geschreven, in tegenstelling tot die van mij en miljoenen anderen.
    Haar bekendheid geeft geen extra waarde aan eender welke mening maar die van haar of zijzelf als “dom” beschouwen louter omdat zij een mediafiguur is, dat is wat kort door de bocht.
    Hetzelfde kan hier gezegd worden; de naam boven een opmerking zegt niets over de waarde of geldigheid van de inhoud.

  6. Waarom haar mening dom is omdat het een subjectieve niveau kleuterklas is : ‘hier gebeurt er niets’.
    Het is van het niveau dat kanker niet bestaat omdat jij niemand kent die er aan lijdt of dat roken gezond is want je tante van 90 rookt en drinkt als een ketter. Daarom en dus QED.

Plaats een reactie

Delen