Uncategorized

Nieuw asielcentrum binnenkort klaar voor opening

Redactie PAL

Op de militaire basis van Glons (Luik) zal binnenkort een gloednieuw asielcentrum de deuren openen. Fedasil is daar vandaag namelijk begonnen met de voorbereidende werken voor de opvang, die zo’n 300 bedden zou tellen. Hoeveel het nieuwe centrum kost is niet bekend.

Volgens Fedasil wordt ons land sinds enkele weken opnieuw geconfronteerd met een grote instroom van asielzoekers. Om dit het hoofd te bieden is men op zoek moeten gaan naar manieren om snel de opvangcapaciteit te verhogen. Het is namelijk zo dat de andere asielcentra momenteel voor 97% volzet zijn. Naast de nieuwe asielaanvragen is het plaatstekort tevens te wijten aan de repatriëringen uit Afghanistan en het verlies van plaatsten door de overstromingen in Wallonië.

Defensie stelde daarop voor om op de militaire basis van Glons een 300-tal migranten op te vangen. Fedasil ging in op dit voorstel en is vandaag begonnen met de nodige voorbereidingen. Daarbij gaat het vooral om werken die ervoor moeten zorgen dat het gebouw brandveilig is en de coronaregels gevolgd kunnen worden. Daarnaast worden ook ongeveer 40 personen geworven om te helpen in het centrum.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
3 gedachten over “Nieuw asielcentrum binnenkort klaar voor opening”

  1. Keer op keer heeft de van de 1ste tot de 4de golf aangetoond dat er te weinig capaciteit is in de ziekenhuizen, nu worden weer levensreddende ingrepen uitgesteld of geschrapt omdat er teveel meestal niet gevaccineerde covid patiënten zijn. Maar geld voor nieuwe ziekenhuizen is er niet, wel voor asielcentra voor economische gelukszoekers. De stapels “win for life” liggen klaar terwijl er mensen sterven in ons land. België op zijn best.

Plaats een reactie

Delen