Peter Mertens (Belga)

Peter Mertens (Belga)

Uncategorized

Peter Mertens stopt eind dit jaar als PVDA-voorzitter

Belga Press Agency

Peter Mertens stopt eind dit jaar als voorzitter van PVDA, wanneer zijn huidige mandaat afloopt. Dat heeft hij intern aangekondigd, schrijven de kranten van Mediahuis maandag.

Dat Mertens geen kandidaat is om zichzelf voor nog eens vijf jaar op te volgen verbaast. De peilingen doen de partij dromen van een verdere doorgroei in 2024. Mertens zou de vruchten kunnen plukken van een vernieuwingsoperatie waarvan hij sinds 2008 als voorzitter het gezicht was.

De dagelijkse coördinatie van de steeds groter wordende partij slorpte echter te veel tijd op en maakte dat hij zich almaar ­minder kon toeleggen op de langetermijnstrategie, zo verklaart Mertens zijn beslissing aan De Standaard. Hij blijft wel actief in de partij en zal als Kamerlid nog nationaal in de kijker blijven lopen.

Door Mertens’ vertrek wordt de slotzitting van het vijfjaar­lijkse statutaire congres van de PVDA op 5 december een belangrijke voorzittersverkiezing. ­Intern start nu een procedure die waarschijnlijk zal uitmonden in de voordracht van één kandidaat. Als kanshebbers gaan onder meer de namen van David Pes­tieau en Raoul Hedebouw over de tongen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Peter Mertens stopt eind dit jaar als PVDA-voorzitter”

  1. Als de PVDA nu eens eindelijk afscheid zou kunnen nemen van zijn oubollig Soviet stijl communisme.
    China heeft daar al in de jaren 50 van vorige eeuw afstand van genomen.
    China heeft 中国特色社会主义 Zhōngguó tèsè shèhuìzhǔyì socialisme met Chinese karacteristieken in zijn grondwet.
    Waarom streeft de PVDA niet naar “Socialisme met Vlaamse karacteristieken” ?

Plaats een reactie

Delen