Yassine Lachiri in 2014. Foto Facebook.

Yassine Lachiri in 2014. Foto Facebook.

Uncategorized

Syriëstrijder Yassine Lachiri wordt overgeleverd aan België door Bulgarije

Ruben Notteboom

De beruchte Syriëstrijder Yassine Lachiri zal worden overgeleverd aan België door Bulgarije. Hij werd bij verstek veroordeeld tot 20 jaar cel voor terrorisme, maar verdween spoorloos. Hij werd op 10 november gearresteerd in Bulgarije.

Vandaag besliste een rechter in Bulgarije om Lachiri over te leveren aan België. Lachiri verloor zijn Belgisch staatsburgerschap in 2020. Hij bezit enkel nog de Marokkaanse nationaliteit. Lachiri heeft nauwe banden met Abdelhamid Abaaoud, één van de organisatoren van de aanslagen in Parijs in 2015. Hij ging akkoord met de overlevering.

Lachiri werd in 2015 veroordeeld

In 2015 werd hij veroordeeld voor terrorisme. Hij was al verschillende keren naar Syrië en Irak afgereisd en sloot zich eerst aan bij Jabhat al-Nusra, om daarna lid te worden van IS. Hij ronselde wapens en radicaliseerde jongeren om te strijden voor IS.

Hoewel hij veroordeeld werd, kon België hem nooit arresteren. Hij bleef weg uit ons land. Zijn moeder werd ook veroordeeld tot 15 jaar en staat bekend als “Mama Jihad” omdat ze ook jongeren ronselde.

Lid van IS

Lachiri verschuilde zich even in Turkije, waar hij ook veroordeeld werd voor zijn lidmaatschap van IS. Hij heeft daar zijn straf uitgezeten. België wilde daarna zijn uitlevering, maar Turkije ging niet in op dat verzoek.

Daarnaast zat Turkije met een ander probleem. Normaal zet het land namelijk veroordeelde terroristen het land uit, maar Lachiri kon nergens naartoe. In België was hij niet meer welkom, omdat hij zijn nationaliteit kwijt was. Marokko weigerde hem toe te laten. Hij bleef daarom in Turkije, tot hij de grens met Bulgarije overstak. Waarom precies is onduidelijk, maar hij werd aangehouden en zal nu wel overgeleverd worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

14 gedachten over “Syriëstrijder Yassine Lachiri wordt overgeleverd aan België door Bulgarije”

  1. Die rechter in Bulgarije was die pipo liever kwijt dan rijk en als hij enkel nog de Marokkaanse nationaliteit heeft, waarom droppen ze hem dan niet in Marokko ? Natuurlijk ging hij akkoord met de uitlevering aan België, zijn kamer is gereserveerd in het hotel !

  2. Eens hier gearriveerd zal hij worden omringd met de grootste zorg door de WOKE en het Vivaldi regime met een eventueel schrijven van een opsteltje dat hij zich zal inzetten voor de maatschappij en hiermee is de kous af.

  3. Ik vind het erg dat we deze kerel zullen moeten onderhouden in de gevangenis. Waarom niet uitleveren aan Irak of Syrië, daar weten ze hoe ze met die mannen moeten omgaan, en het is daar dat ze hun jihad met het buitensporige terreur gevoerd hebben.

  4. Die zal gelukkig zijn, 20jaar is hier geen 6jaar effectief als je tenminste blank en hetero bent. Maar omdat het over een bevoordeelde soort gaat, we zijn immers hofleverancier op wereldniveau van dit soort, zal hij bij aankomst in ons land na administratie “vrij zijn met enkelband” zijn. Het moeilijkst voor hen zal zijn het schrijven van een opstel van 1Blz over zijn belevenissen, in zijn geval misschien tekenen want of hij kan schrijven is nog de vraag.

  5. hij en zijn mama zijn opnieuw verenigd als één familie,welke rechter zal dit pril familiegeluk willen uiteen halen.Hij zal door enkele woke-rechters op het goede pad gezet worden en met een beetje geluk zullen ze hem nog het gederfde loon van de laatste jaren uitbetalen,ik bedoel zijn uitkering,nu is hij opnieuw in dit land en zal het ocmw eindelijk tot de uitbetaling kunnen overgaan,eindelijk is recht geschied.In welk een mooi landje leven we toch,tenzij je tot de rechts-extremistische partij behoort die dit land destabiliseert,aanslagen pleegt en leerkrachten verkracht en de keel oversnijdt,een land waar 400 militairen uit binnen en buitenland jacht maakt op een staatsgevaarlijke terrorist,onze veiligheid is verzekerd.De betogende politie zal nu moeten uitkijken of de wagen die die vrijheidssoldaat moet vervoeren niet op een of andere bermbom rijdt daar de voertuigen van de fed pol uit de tijd van de Flintstones dateren.Zalig belgistan

  6. Je betaalt er voor zodra ze hier zijn, je betaalt er voor na hun veroordeling en waarschijnlijk ook tijdens hun ‘pensioen’. Misdaadgeld uiteraard in Marokko en ook gelijk minstens 4 kinderen produceren om de eindeloze cyclus voort te zetten. Zelf bijgedragen 0,0€

Plaats een reactie

Delen