In beeld: verdedigers Marioepol schakelen tank op gewelddadige manier uit

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

Toekomstig PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: “De Vlaming wil net méér België”

Anton Schelfaut

In een interview met Het Nieuwsblad pleit Raoul Hedebouw, Kamerfractieleider van de PVDA, voor een sterker België met een eenheidsfederalisme. “Uit elke peiling blijkt dat twee derde van de Vlamingen net méér België willen”, klinkt het.

Hedebouw neemt eind dit jaar het roer over van Peter Mertens, die stopt als voorzitter van PVDA. De toekomstige voorzitter weet ook al wat zijn grootste uitdaging wordt de komende vijf jaar: “Ongetwijfeld de dreiging in 2024 dat twee Vlaamse partijen, wanneer ze samen 51 procent halen, het land willen splitsen.”

“Dat druist in tegen alle signalen die we krijgen”, hekelt Hedebouw. “Het huidige vechtfederalisme legt alles veel te vaak stil. Wanneer in Duitsland de Länder (de deelstaten, red.) er niet uitgeraken, trekt het federale niveau het dossier naar zich toe. Hier blijven we palaveren.”

Hedebouw begrijpt ook niet waar Vlaams Belang en N-VA zich op baseren. “Uit elke peiling blijkt dat twee derde van de Vlamingen net méér België willen. Toen Luik overstroomde, zijn duizenden Vlamingen gaan helpen. Wij willen een sterker België met een eenheidsfederalisme.”

Anti-wetenschap

Dat enkel Vlaams Belang de betoging tegen de coronamaatregelen van vorig weekend politiek lijkt te kunnen recupereren, wijt Hedebouw aan de “vieze rol” die ‘extreemrechts’ daarin speelt. “Ze zijn anti-wetenschap. Wij niet. Maar ook wij hebben ons ledenaantal zien groeien. De overheid zoekt het ook. Op de Brusselse vaccinatiesite Bruvax konden werkgevers en verzekeraars van elke burger zien wie gevaccineerd was en wie niet”, illustreert hij. “Het is schandalig dat de privacy van mensen op straat wordt gegooid en het is koren op de molen van zij die zich niet laten vaccineren. Ze geloven de overheid niet, maar geef hen eens ongelijk?”

Tot slot noemt Hedebouw het “schandalig” dat centrumrechtse partijen PVDA in dezelfde zak steken als Vlaams Belang. “Wij zijn antifascisten, wij hebben niet gecollaboreerd in de Tweede Wereldoorlog.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

29 gedachten over “Toekomstig PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: “De Vlaming wil net méér België””

 1. Geert Wilders heeft het hem anders al voorspeld: “Minder, minder, minder”

  Kim il Hedebouw zijn systeem is in 1989 al failliet gegaan door corruptie en incompetentie. Venezuela, Cuba, Noord-Korea, China, Wit-Rusland, Wallonië, PVDA-istan, allemaal voorbeelden van een faliekant falend en vooral foefelend beleid.

  Met een groot bakkes krijgt ge de problemen niet opgelost.
  Wetenschappelijk onderzoek heeft immers uitgewezen dat 1 communist op 3 even dwaas, incompetent en corrupt is als de andere 2.

 2. “Uit elke peiling blijkt dat twee derde van de Vlamingen net méér België willen”, klinkt het. Zeker weten Raoul, als een Vlaamse stem evenveel waarde heeft als een Waalse, wat in een Democratie verwacht wordt.

 3. Wat Hedebouw precies niet goed begrijpt, is dat anti-fascisme schadelijker is dan racisme. Het viseert meer mensen en de demonisering gaat ook veel verder (die is vrij totaal). Bovendienen labelen ze zichzelf als anti-fascist. Dat is ook weer meer verregaand dan een label door anderen te krijgen opgespeld.

 4. “Wij zijn antifascisten, wij hebben niet gecollaboreerd in de Tweede Wereldoorlog.”
  En het Hitler-Stalin-pact dan?
  Onderzoek eens op wetenschappelijke basis de situatie tijdens W.O. II in Wallonië, dus niet via de kranten en de tijdschriften aldaar.

  Voorts is uw methode doorzichtig: tel over het GEHELE land de percentages samen van de partijen die onafhankelijkheid minstens genegen zijn en trek die af van 100%; het verschil is dan belgicist. ZEER wetenschappelijk hoor! Appelen met citroenen vergelijken wordt aldus tot kunst verheven, maar uw partij is niet de enige om dit trucje van de foor toe te passen.

 5. Onder het bewind van Stalin kwamen zo’n 20 miljoen mensen om het leven. In de Tweede Wereldoorlog, maar ook daarvoor en daarna. Politieke tegenstanders en ‘kritische’ burgers verdwenen van de ene op de andere dag en werden nooit meer terugzien. Is dit dan de manier van aan politiek doen volgens PVDA en Hedebouw? Neen dank u, geef mij maar een onafhankelijk Vlaanderen!

 6. Inderdaad Mr Hedegouw, jullie hebben niet gecollaboreerd in WOII. Jullie hebben na WOII gecollaboreerd met Stalin, die een veelvoud van mensenlevens op zijn geweten heeft dan wat Hitler en zijn nazi’s ooit hebben kunnen vermoorden.

 7. PVDA is inderdaad geen partij die gecolaboreed heeft tijdens de tweede wereld oorlog, ze bestonden toen nog niet in hun huidige vorm, wel als communistische partij. Hun groot voorbeeld China was nog bezig hun grote stap te zetten. Mijnheer Hedebouw is een maosist pur sang. Het feit dat hij perfect tweetalig is, wat uitzonderlijk is voor een waalse politicus, geeft hem niet het recht om te zeggen dat Vlamingen meer belgie willen. Wij willen een onafhankelijk Vlaanderen en geen Waalse schoonmoeder onder het mom van PTB/PVDA.

 8. Maar het communisme heeft meer moorden op hun geweten dan het fascisme. Trouwens, nergens ter wereld is het communisme op een democratie manier aan de macht gekomen. Er is wel steeds een oorlog of burgeroorlog aan de pas gekomen. En waar zou hij die cijfers halen, dat 2/3 van de Vlamingen meer België willen.

 9. PvdA: fascisten in de vermomming van antifascisten, een ondertussen bekend fenomeen. Het communisme had uiteindelijk meer vermoorde mensen op zijn conto dan het fascisme. Maar collaboreren met vermomde fascisten, dat kan dan weer wel. Als de trado’s maar aan de macht kunnen blijven. Fascisme en communisme zijn loten aan dezelfde stam.

 10. Hedebouw vergist zich. Twee derde? Wie goed kan tellen weet dat bijna de helft van de Vlamingen voor ‘Vlaamse’ partijen kiezen. En dat in de overige partijen er nog op zijn minste een 15 % dit niet doen omwille van de druk van traditionele partijen en uit ‘eigen belang’.

 11. De communisten hebben niet gecollaboreerd tijdens de oorlog .. Hedebouw raoul is een communistische super leugenaar … de Vlamingen moeten deze man goed in het oog houden … wat kunnen wij van deze super Waal leren ???

 12. dat Hedebouw eerst eens definieert wat collaboreren is:degrelle was een persoon die burgers heeft verraden ,Vlamingen hebben samengewerkt met de bezetter om te overleven en hun zaak draaiende te houden.Delwaïde,liberaal burgemeester van A’pen heeft de Joden verraden,maar daar hoor je geen enkele blauwe lilliputter over zingen.Ja ,de Vlamingen zijn zelfs gaan strijden op aandringen van de Kerk tegen de communisten ,de zogenaamde Oostfronters,als dit de collaborateurs zijn voor communist Hedebouw ,dan heeft hij gelijk.Wij,Vlamingen,hebben het overleefd omdat we gewerkt hebben en de magen van onze kinderen gevuld.Moest het morgen oorlog worden dan zou ik er alles aan doen om te overleven al zou ik voor de vijand moeten werken,na de oorlog moeten we verder doen met de levenden.

 13. In WO2 hebben de communisten (1) in 1939-40-41 samengewerkt met Hitler en Polen onder hun beiden verdeeld (2) een spoor van verkrachting getrokken, niet alleen door Duitsland maar ook door Polen! Het communistisch “verzet” in B kwam pas in 1941 op gang en heeft de Duitse oorlogvoering niet eens belemmerd. Hun verzet bestond erin mensen op laffe wijze te executeren met zware represailles voor de onschuldige bevolking als gevolg. Hedebouw is een leugenaar van de zuiverste soort, zoals het communisten betaamt.

 14. Bij de Walen zijn enkel de Vlamingen die gecolaboreerd hebben met de Nazi’s. men vergeet gemakkelijkheidshalve de super collaborateur Leon Degrelle en zijn politieke partij Rex. Degrelle die er prat op ging persoonlijk dat hij door Hitler in audientie ontvangen werd.
  Ik ken geen enkele Vlaming die zo’n boutade poneerde.

 15. Communisten anti-fascist? Ze hebben zonder schroom gecollaboreerd met Hitler Duitsland vanaf 23 augustus 1939. Komintern van Stalin oblige. Tijdens de bezetting van België fulmineerden ze dagelijks tegen Churchill alias de oorlogsstoker (sic) omdat hij vrede met Hitler weigerde. Pas op 23 juni 1941 maakten ze een bocht van 180 graden de hypocrieten. Mag het herhaald worden dat de nazilegers in 1940 West-Europa konden aanvallen dankzij olie geleverd door, jawel, Stalin. Zonder het Stalin-Hitler pact van augustus 1939 zou Hitler nooit zijn oorlogsplannen hebben kunnen uitvoeren.

 16. je kunt zeggen wat je wilt maar stalin was een facist! hij is van communist naar facist veranderd, miljoenen doden op zijn geweten, links kan ook facistisch gaan, maar dat willen velen niet snappen he! de sovjet unie was velen malen erger dan de nazi’s!

Plaats een reactie

Delen