Een patrouilleboot van Border Force - Afbeelding: Shutterstock

Een patrouilleboot van Border Force - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Verenigd Koninkrijk: vakbond wil het terugsturen illegale migrantenboten voorkomen

Niels Geerinck

De vakbond die het personeel van Border Force, de organisatie die het Kanaal patrouilleert, vertegenwoordigt, bindt een juridische strijd aan. Zo willen ze voorkomen dat boten met illegale migranten worden teruggestuurd naar Frankrijk. “Een wreed en onmenselijk beleid”, zo klinkt het.

De syndicalisten voor Openbare en Commerciële Diensten (PCS) zijn van mening dat de druk op het Border Force-personeel te hoog op loopt. Volgens de PCS moet de regering het invoeren van het ‘terugsleepbeleid‘ een halt toe roepen.

Indien dat niet in de aankomende weken zal gebeuren, dreigt de vakbond met een gerechtelijke actie. “Onze Border Force-personeelsleden zijn ontzet over de gedachte dat ze gedwongen zullen worden om zo’n wreed en onmenselijk beleid te implementeren”, zo zegt de vakbondssecretaris Mark Serwotka.

“Onmenselijk”

Volgens de PCS is het terugslepen van boten die zich illegaal op het Engels Kanaal bevinden een onmenselijke aanpak. “De migranten die dit land proberen te bereiken, moeten dan via veilige routes kunnen doen. Hun asielaanvragen moeten worden besproken”, zo klinkt het.

Indien de regering van Boris Johnson de maatregel niet afvoert, dreigt de PSC met verregaande acties. “Als de regering deze afschuwelijke aanpak niet laat varen, zullen we alle juridische wegen bewandelen, inclusief een rechterlijke toetsing”, aldus Serwotka. En ook andere maatschappelijke acties zijn niet uitgesloten; “PCS zal niet andere vormen van vakbondsactie uitsluiten, inclusief het verstoren van de uitvoering van het pushback-beleid als de minister van Binnenlandse Zaken erop staat door te gaan”, aldus de vakbond.

“Onaanvaardbare toename”

Het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel zegt dat de maatregelen genomen worden om de illegale overtochten op een veilige manier te voorkomen. “We zien een onaanvaardbare toename van gevaarlijke Kanaalovergangen”, zo zegt de woordvoerder. “Als onderdeel van onze voortdurende operationele reactie zetten we ons werk voort om dergelijke illegale overtochten veilig te voorkomen.”, zo voegt die toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Verenigd Koninkrijk: vakbond wil het terugsturen illegale migrantenboten voorkomen”

  1. Maman, dat er toch zo’n linkse zeikerds blijven pushen om nog meer krapuul binnen te laten. Dat ze het daar dan afbollen en naar gindse landen trekken om daar de ‘sukkelaartjes’ te helpen.

  2. Of hoe links aan liefdadigheid doet (op kosten van de anderen).
    Dwingt die tere zieltjes er zelf zoveel in huis te nemen als er kamers zijn, kelder, zolder, garage en tuinhuisje inbegrepen.

  3. juridische middelen, niet voor een paar enkelingen, maar duizenden illegalen.
    Er zal een dag komen dat het verenigd koninkrijk grote kuis zal houden en al die bombaarden het land zal uitzetten en dan zitten wij ermee.

  4. Heeft de vakbond daar iets in te willen? Of azen ze op die migranten om ze slaven arbeid te laten doen? Wellicht om die het dan enkele jaren overleven aan te sluiten als leden…

  5. Wel, wees dan consequent . eis dan als vakbond dat die dienst stopgezet word en alle werknemers aan de dop terechtkomen . We zullen dan zien wie de ” vakbond ” vertegenwoordigt .

Plaats een reactie

Delen