Sander Loones (N-VA)

Uncategorized

Vivaldi-vliegtaks zou enkel luchthaven Zaventem treffen: “Taks om Waalse luchthaven te favoriseren”

Wannes Neukermans

Er is binnen Vivaldi al langer sprake van een zogenaamde vliegtaks. Die zou er voor moeten zorgen dat korteafstandsvluchten minder populair worden. Volgens verschillende bronnen zou die zo’n 30 miljoen euro moeten opleveren. Opvallend is echter dat die taks in de praktijk enkel zou gelden op vluchten vanuit de luchthaven van Zaventem. De luchthaven van Charleroi zou niet getroffen worden door de taks. Dat zegt N-VA Kamerlid Sander Loones.

Volgens Loones gaat er in de wandelgangen echter een opmerkelijk gerucht de ronde: “Het zou dan gaan om taksen op vluchten van minder dan 500 kilometer, maar de luchthaven van Charleroi zou daar van vrijgesteld zijn. Het zou dus alleen ten laste zijn van de luchthaven van Zaventem. Als dat zo zou zijn, dan gaat het helemaal niet over het vergroenen van energie of het anders belasten van mensen, maar dan gaat het over een steunmaatregel tegen één luchthaven, de Waalse, en het verder beschadigen van onze Vlaamse luchthaven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Vivaldi-vliegtaks zou enkel luchthaven Zaventem treffen: “Taks om Waalse luchthaven te favoriseren””

  1. En desondanks de pers jaarlijks 600 miljoen € subsidie krijgt (+ abonnementen, reclame inkomsten) krijgen ze nu 5 jaar lang 150 miljoen € subsidie om terug papieren kranten te maken, voor het milieu, je begrijpt wel. Heel de pers en zeker dpg media is verkocht aan deze extreem linkse media, wiens brood men eet diens woord men spreekt. Wat een geluk dat er nog onafhankelijke media bestaat. Vliegtaks OK maar met terugwerkende kracht en taks X 10 voor die naar Glasgow gingen, toch normaal.

  2. Die subsidies zijn maar het voorgerecht. De meesten vergeten de hoofdschotel, namelijk 0 (NUL)% BTW op dag- en weekbladen. Maar ja, wie zijn gas of elektriciteit aan 21% niet meer kan betalen, kan zich nog altijd verwarmen aan een BTW – vrije Dag Allemaal in een kachel of een gesubsidieerde oude krant als extra deken te gebruiken. Ge kunt er ook nog een cactus mee verpotten. Dubbel recycleerbaar en vandaar 0% BTW ?

Plaats een reactie

Delen