Guy D'Haeseleer (Photonews)

Guy D'Haeseleer (Photonews)

Uncategorized

Vlaams Belang lanceert solidariteitscampagne ‘Een hart voor onze mensen’

Pieter Van Berkel

Het Vlaams Belang lanceert dit najaar een solidariteitscampagne met de naam ‘Een hart voor onze mensen’. In het kader van de campagne organiseert de partij de komende weken een soepverkoop op tal van Vlaamse markten. De inkomst gaat naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit.

De aftrap van de campagne werd dinsdagmorgen op de markt van Ninove gegeven door voorzitter Tom Van Grieken, Kamerfractieleider Barbara Pas en Vlaams Parlementslid Guy D’Haeseleer. Die laatste is tevens het gezicht van de campagne.

De partij wijst op het feit dat één op tien Vlamingen met een inkomen onder de Europese armoedegrens leeft. “Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen”, zegt Van Grieken. “Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen.”

Ook de stijgende energiefacturen duwen mensen volgens het Vlaams Belang verder in de armoede. Concreet herhaalt de partij haar pleidooi om het BTW-tarief te verlagen van 21 procent naar 6 procent.

“Echte armoede blijft in Vlaanderen vaak verborgen”, zegt Pas. “Een politiek die armoede echt wil bestrijden, moet niet alleen mensen uit de armoede halen, maar moet er ook voor zorgen dat de vele bestaansonzekeren, zoals bijvoorbeeld de ouderen, de langdurig zieken en de werklozen, niet in armoede vervallen.”

De partij is van plan om de komende drie weken met parlementsleden en vrijwilligers meer dan zestig Vlaamse markten te bezoeken. Marktgangers kunnen voor twee euro soep kopen, met een bijhorende button. De inkomsten gaan naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit.

“Met deze campagne zetten we onze sociale boodschap om in daden”, besluit D’Haeseleer. “We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen – in de Dorpstraat!“

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

23 gedachten over “Vlaams Belang lanceert solidariteitscampagne ‘Een hart voor onze mensen’”

  1. Och het Vlaams belang gaat stemmen ronselen. Om van te kotsen ze doen zich voor als een partij die om de mensen geeft. Maar ook maar iets van hun parlementair loon zelf afgeven zullen ze niet doen. Zo als ze zelf zeggen de Vlaming betaald alweer ook voor dit goed doel!

  2. Je kan beginnen met geen armoede meer te importeren . En geen geldverspillende , niet produktieve “asilbetruger ” hier te laten . Met de vrijgekomen middelen kan je hier heel wat mensen helpen en ondersteunen om zich zelf uit hun armoede te werken .

  3. In een halve eeuw van ” kostwinners model ” naar ” tweeverdieners model ” … jobs jobs jobs …en werken tot 67 ! …. is dit vooruitgang?

    In een halve eeuw van een ” goudgedekte Belgische Frank ” naar een ” fiat euro gestuurd door een privaat centraal bankensysteem ” …. is dit vooruitgang?

    In een halve eeuw van soeverein België naar een grotendeels door de EU gedicteerde regelgeving… is dit vooruitgang?

    Het is een regelrechte schande dat een steeds grotere groep van de bevolking in armoede moet ” overleven ” …. door beslissingen die in de wetstraat worden genomen !

  4. Smanske,ik treed je bij ,dat soeverein belgië moet een soeverein Vlaanderen worden zodat we zelf over asiel en migranten kunnen beslechten.Beslissen over wat er met onze belastingen moet gebeuren en daarom moeten we een sterke politieke arm hebben,die voor Vlaanderen strijdt,NVA-VB moet die klus klaren.

  5. Al zoveel decennia massaal enkel-richting “solidariteit”(sic) geldtransfers van Vlaanderen naar de Derde Wereld staten Bruxellistan en Wallonistan, is dat “vooruitgang” ?

  6. De vlaming betaald voor heel wat dingen waar hij niet achter staat … bvb 1001 , extreem linkse vzw s en ngo s, unia , miljarden naar EU naar wallonie.

    Maar de dotaie van het VB die komt enkel van de VB kiezers zelf. Een systeem uitgedokterd door het establishment zelf.
    In tegen stelling tot al die subsidies en transfers is dit dus democratisch beslist.
    Het wordt voor links uiteraard pas een probleem als ze zelf weinig stemmen halen…

  7. Bang voor welke “WAARHEID én die van WIE (?) Liesbeth ?…. Dé zichzelf verklaarde ” overheid” , “MEN” en “ZE” , dié kénnen we àl en de door hen gemanipuleerde “mind set” & achterliggende agenda(s) ook. … . “SiR DaDa”.

Plaats een reactie

Delen