Alec Baldwin gestileerd (Shutterstock)

Alec Baldwin gestileerd (Shutterstock)

Uncategorized

Alec Baldwin: “Ik heb de trekker niet overgehaald. Als ik mij schuldig voelde, had ik misschien zelfmoord gepleegd.”

Damien Segers

In het eerste exclusief interview met ABC News sinds het tragisch ongeval op een filmset waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam, verklaart Alec Baldwin dat hij zichzelf niet verantwoordelijk acht.

Acteur Alec Baldwin vertelde George Stephanopoulos van ABC News in een exclusief interview dat hij “geen idee” had hoe een echte kogel op de set van zijn film, ‘Rust’, is gekomen. Hij zweert echter dat hij “niet de trekker heeft overgehaald” van het vuurwapen dat een persoon doodde en een ander verwondde. “Ik zou nooit een pistool op iemand richten en de trekker overhalen, nooit“, verklaarde hij.

Het incident vond plaats tijdens de opnames van een low budget Western genaamd Rust. Tijdens een repetitie kreeg Baldwin van de assistent-regisseur een revolver. Baldwin zegt dat men hem verzekerde dat het een “cold gun” was. Dat is industriejargon voor een wapen dat ofwel volledig leeg is, of enkel oefenpatronen zonder kogel bevat. Desondanks ging het wapen af tijdens een oefening voor een scène waarin Baldwins personage zwaargewond en in het nauw gedreven zijn revolver zou trekken. Daarbij overleed de cinematografe Halyna Hutchins en raakte regisseur Joel Souza gewond.

Iemand stopte een echte kogel in een pistool, een kogel die niet eens op het terrein hoorde te zijn,” zei Baldwin. “Iemand is verantwoordelijk voor wat er is gebeurd, en ik kan niet zeggen wie dat is, maar ik weet dat ik het niet ben. Ik weet niet wat er op die set is gebeurd. Ik weet niet hoe die kogel in dat pistool terecht is gekomen. Ik weet het niet“, vervolgde Baldwin. “Maar ik ben er helemaal voor om alles te doen om te zorgen dat dit minder snel weer zal gebeuren“.

“Ik heb de trekker niet overgehaald”

Bij het repeteren gingen Baldwin en Hutchins stap voor stap elke scène na. Zij regisseerde elke beweging van hem, zei hij. “Alles was op haar aanwijzing. Dit was een repetitie. [Hutchins] zei tegen me: ‘Houd het pistool lager. Ga naar rechts. Oké, precies daar. Oké, doe dat. Laat het nu een beetje lager zien.’ En ze liet me het pistool positioneren. Ze was me aan het vertellen hoe ik het wapen moest vasthouden voor een bepaalde hoek“, zei hij.

Ik hield het pistool waar ze zei dat ik het moest houden, en dat was uiteindelijk gericht recht onder haar oksel.“, verklaart Baldwin. Wat er daarna exact gebeurde, blijft echter een mysterie. De lokale autoriteiten onderzoeken momenteel grondig alle mogelijke pistes. Volgens Baldwin moest hij om het beeld vast te leggen het pistool spannen, maar niet afvuren. “De trekker werd niet overgehaald. Ik heb de trekker niet overgehaald. Ik liet de hamer van het pistool los, en het wapen ging af“, aldus Alec Baldwin.

Baldwin: “Ik had misschien zelfmoord gepleegd als ik dacht dat ik verantwoordelijk was”

Over de persoonlijke tol van het incident, sprak Baldwin zich ook uit. Hij verklaart zich niet schuldig te voelen. “Ik had misschien zelfmoord gepleegd als ik dacht dat ik verantwoordelijk was, en dat zeg ik niet lichtvaardig.” Het incident liet hem niettemin getekend achter en blijft op hem wegen. “Ik droom er nu constant over“, zei Baldwin. “Ik ga door mijn dag, en ik kom de dag door. Dan stort ik aan het eind van de dag in. Emotioneel stort ik in“.

De dood van Hutchins heeft hem ook aan het twijfelen gebracht of hij door wil gaan met het maken van films. Hij “kan zich niet kan voorstellen” ooit nog een film te maken met wapens erin. “Mijn carrière kan me niet meer schelen“. Ten slotte gaf hij toe dat dit drama mogelijk het einde van zijn acteren inluidt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

5 gedachten over “Alec Baldwin: “Ik heb de trekker niet overgehaald. Als ik mij schuldig voelde, had ik misschien zelfmoord gepleegd.””

  1. Heel vreemde geschiedenis.
    “Maar ik ben er helemaal voor om alles te doen om te zorgen dat dit minder snel weer zal gebeuren“.
    Minder snel, maar toch … . Misschien door kogels met vertraagde inslag?
    Alleszins een goed scenario voor een psychologische thriller of een ‘whodunnit’.

  2. Neen, het was Donald Trump…
    Links afval als Baldwin zal blijven liegen en bedriegen en links afval als Biden en Oblabla zal hem blijven verdedigen en geloven.
    Links werkt averechts en is moordend voor de omgeving rondom hen.
    Hiermee voor de zoveelste keer bewezen.

  3. Wat een acteur! Met “echte” traantjes tijdens het interview.
    Altijd zéér enthousiast anti-wapenlobby geweest, de NRA. Een nogal naïef wicht als “wapenexpert” aangesteld op de set die véél te laks en onverantwoordelijk was.
    Hij was beter eens op cursus gegaan bij die NRA en wat geleerd over wapens waar hij op de filmset maar al te graag mee rond zwaait. Om tenminste een paar basisregels te leren (Rule no1: never point a gun, even unloaded, at a person!). Totaal geen gevoel voor veiligheid.
    Of een echte wapenexpert aangesteld, erkend door die NRA.
    De trekker “niet” overgehaald…. laat me niet lachen. Een leugen of hij weet totaal niet hoe zo’n ding werkt.

Plaats een reactie

Delen