Uncategorized

Amerikaanse agente schuldig bevonden aan doodslag zwarte man

Redactie PAL

Deze week vond in Minneapolis het proces plaats rond Kim Potter, de agente die ervan beschuldigd werd een zwarte man van 20 jaar, Daunte Wright, te hebben doodgeschoten bij een uit de hand gelopen arrestatie. Dat schrijft Fox News. De vrouw werd nu ook schuldig bevonden.

De feiten vonden plaats op 11 april 2021. Potter schoot de 20-jarige zwarte man dood in Brooklyn Center nadat de politie Wright aan de kant had gezet wegens een verlopen nummerplaat en een hangende luchtverfrisser. Tijdens de stop ontdekten agenten dat hij een openstaand arrestatiebevel had en probeerden hem te arresteren. In de 90-seconden durende video van de body camera van Potter, die gedeeld werd door de politiechef van de stad minder dan 24 uur na de schietpartij, kan men Potter herhaaldelijk “taser!” horen roepen voordat ze Wright neerschiet. Na het afvuren van haar pistool, schreeuwt ze: “Holy sh*t! Ik heb hem net neergeschoten!” Alles leek er dus op dat het om een ongeluk ging.

Schuldig aan doodslag

De jury heeft Kim Potter uit Minneapolis nu toch schuldig bevonden aan doodslag van de eerste en tweede graad. Daarvoor kan Potter, die 49 jaar oud is, een maximale straf van 15 jaar krijgen voor de eerste aanklacht, terwijl de tweede aanklacht een maximale straf van 10 jaar kent. Rechter Regina Chu beval Potter in hechtenis te nemen en vast te houden zonder mogelijkheid om vrij te komen onder borg. De rechter verwierp eerder ook al een verzoek van de advocaten van Potter om haar vrij te laten onder 100.000 dollar borg voor het vonnis. Ze prees ook de juryleden als “helden van het rechtssysteem”. Deze jury, bestaande uit zes mannen en zes vrouwen, had meer dan 27 uur beraadslaagd om tot een vonnis te komen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Amerikaanse agente schuldig bevonden aan doodslag zwarte man”

  1. Dus, de effectieve straf om een woke-crimineel neer te schieten is hoger dan die 3 woke-criminelen krijgen om een “witte” agente (Kitty van Nieuwenhuyze) te vermoorden…

    Zou die mini-ster van justitie ook aan de cannabis zitten ?

  2. Beelden gezien, die vrouw dacht echt dat ze een taser trok ipv een wapen. Dit is weer een politiek proces omdat het over een zwarte crimineel gaat. Biden zijn discrepantie als het over Ritterhouse of over de kerstmarkt moordenaar gaat zijn tekenend voor dit soort beleid. Trump zal niet veel moeten doen om terug in het witte huis te geraken met dergelijke linkse president zonder draagvllak.

  3. ’t Zijn toch altijd zo’n gehoorzame engeltjes die neergeschoten worden door de politie.Nooit zitten daar zware criminelen tussen.En BLM is tegenwoordig ‘hot’ in wokeland,terwijl het eigenlijk ELM zou moeten zijn,maar ja,dan geldt dit ook voor blanken,en dat wil links natuurlijk niet.En voor de statistici,er worden nog altijd meer gekleurde mensen doodgeschoten door elkaar dan door de politie,maar dat is bij de regimepers nergens te lezen.

  4. Jack Ryan: Ben het met je eens. Zeker de eerste zin, heb de beelden gezien en de agente was/leek er inderdaad van overtuigd dat ze haar taser getrokken had, mogelijks door de stresssituatie, de man had nog een openstaand arrestatiebevel en verzette zich ook. Het is natuurlijk de vraag wie er in de jury zat! …

  5. In België: Vrijwillige of onvrijwillige slagen en verwondingen met de dood als gevolg ? Fataal voor het slachtoffer en dramatisch voor de agente. Ik geloof niet dat zij gericht schoot met inzicht de verdachte te doden. Quid de opleiding bij gebruik van wapentuigen bij de politie? Er zijn toch wel veel (fatale incidenten) bij de politie in de USA. Wordt er wel gezocht naar oorzaken en oplossingen? Anderzijds geen gemakkelijke job in een maatschappij die geweld cultiveert via televisie en internet.

  6. Erika, u bent expert, was bij het incident, hebt de Amerikaanse politietraining gevolgd, en hebt al in dergelijke strassituaties gezeten waar één enkele seconde uw leven bepaalt (dood of levend het ervan af brengen)? Wetende dat de helft van de Amerikaanse burgers meerdere vuurwapens hebben en die ook (mogen) bijhebben. De rechtszaak ging trouwens niet over het feit of de agente bekwaam was of niet. U maakt nooit fouten? De beste stuurlui staan aan wal.

  7. ik heb het filmpje gezien en 1 daarin was echt wel duidelijk dat ze de vergissing heeft gemaakt en haar taser verwarde met een wapen ook mensen kunnen fouten maken, 2 die vrouw moest snel handelen, had ze tijd genoeg om realistisch na te denken en heeft ze te snel ingegrepen uit reflexen naar haar taser willen grijpen in plaats van haar wapen? Wat doet een mens in angst? niet alle agenten hebben bedoelingen om zwarten dood te schieten, ik kan wel geloven dat ze haar vergist heeft, alhoewel dit is echt een tragisch ongeluk , ik denk niet dat zij dit zelf ooit gewild heeft. zeker alvast niet na de toestanden van george floyd. We mogen ook niet vergeten dat agenten dit dagelijks meemaken, en dat fouten ook kunnen gebeuren! niemand is een robot!

Plaats een reactie

Delen