Uncategorized

Approval rating Biden op dieptepunt voor wat betreft de aanpak van misdaad

Redactie PAL

De approval rating van Biden, waarbij gemeten wordt hoe (on)populair de Amerikaanse president is, zakt tot een dieptepunt. Dat schrijft Fox News. Slechts 36% van de Amerikanen zou zich achter de politicus kunnen scharen wanneer het gaat over de manier waarop Biden met misdaad omgaat.

De rating van Biden gaat sinds enkele maanden steil naar beneden, vooral wanneer het op misdaad aankomt. Veel Amerikanen kunnen zich blijkbaar niet vinden in de manier waarop Biden de sterk gestegen misdaadcijfers in het land aanpakt. Vooral de zogenaamde ‘smash-and-grab’-overvallen teisteren op dit moment Californië en andere delen van het land. Daarnaast heeft de politie van Los Angeles de mensen gewaarschuwd voor zogenaamde ‘follow-home’-overvallen. Daarbij worden rijke bewoners gevolgd tot in hun huis, waarna de dieven toeslaan. Ten slotte is ook het aantal moorden met 30% gestegen sinds 2020.

Algemene achteruitgang populariteit

Op dit moment scharen ongeveer 36% van de Amerikanen zich achter Biden’s aanpak van de misdaad. Dat is en stuk minder dan in oktober, waar nog 43% van de mensen zich konden vinden in de handelswijze van de president. Echter is dat niet het enige vlak waarop hij aan populariteit moet inboeten. Op vlak van inflatie zou slechts 33% van de Amerikanen vinden dat Biden goed werk levert en 75% van de mensen zou vinden dat Biden niet genoeg doet om het land weer economisch te doen groeien. 53% van de bevolking kan zich wel vinden in de aanpak van de pandemie, al is dat wel het laagste cijfer ooit voor Biden. Ten slotte is 51% van de Amerikanen het eens met de aanpak van de klimaatverandering.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Approval rating Biden op dieptepunt voor wat betreft de aanpak van misdaad”

  1. Biden maakt fout op fout. Hij was vergeten de verkiezingen gewonnen te hebben met 50.1%, dus 49.9% stemden niet op hem. Ipv iets te doen voor die 49.9% is stigmatiseren van hen de boodschap. Internationale blunders zoals Afghanistan zelfs niet in het bilan op te nemen, noemt hij de vrijgesproken Rittenhouse een racist, zowel voor als na de verkiezingen, en zwijgt hij in alle talen als een zwarte crimineel kinderen en mensen op een kerstmarkt doodrijdt…2 maten en 2 gewichten puur op basis van kleur? Keer op keer blundert hij op elke tak van de binnenlandse politiek: justitie, economie, onderwijs, zorg… Het gevolg zal over 3 jaar zijn dat Trump een ongelooflijke come back zal maken, en Soenens mag dan weer zoveel kritiek geven als de VRT hem zal opleggen, Biden heeft het zelf gezocht.

Plaats een reactie

Delen