Presidentskandidaat Eric Zemmour - Afbeelding: Photonews

Presidentskandidaat Eric Zemmour - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Éric Zemmour brengt Kerst door met Franse troepen in Ivoorkust

Niels Geerinck

De Franse presidentskandidaat Éric Zemmour bezoekt deze week de Franse troepen in Ivoorkust. “Jullie zijn onze schildwachten, ons harnas en de gewapende arm van ons vaderland in de wereld”, zo sprak hij de strijdkrachten toe.

Het bezoek van Zemmour valt te kaderen binnen het vormgeven en het toelichten van zijn defensiebeleid. Toch kwam hij niet alleen, zo neemt hij tijdens zijn bezoek Bertrand de la Chesnais mee op sleeptouw. De la Chesnais was beroepshalve een generaal en de nummer twee in het Franse leger. De essayist wist hem voor de kar te spannen als campagneleider en boegbeeld voor het defensieprogramma van ‘Reconquête ‘.

Eens aangekomen in Abidjan stelde hij zijn toekomstig defensieprogramma aan de soldaten voor: geen Europees leger, de bouw van twee nieuwe fregatten en twee nieuwe vliegdekschepen tegen 2040 en tenslotte een forse kapitaalinjectie van 60 miljard euro. “Jullie zijn tegelijkertijd onze schildwachten, ons harnas en de gewapende arm van ons vaderland in de wereld. Ik wil uw moed en toewijding eren, die alleen worden geëvenaard door al diegenen in ons land die bereid zijn zich op te offeren voor onze vlag en voor onze medeburgers.”, aldus Zemmour.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Éric Zemmour brengt Kerst door met Franse troepen in Ivoorkust”

  1. “bloed,bodem en eer”daar sta ik achter.Zemmour zou wel eens een nieuwe sterke EU-leider kunnen worden.Een nieuwe Ch De Gaulle,waarom niet.We moeten paal en perk stellen aan de migranten invasie,Zemmour zal ons helpen.

  2. Eventjes nadenken aub : de erfgenamen van de Louis en van de Bonnapartes, zijn expansionair in hun denken. Le Rhin, is voor hen de grens, daar waar ze bezuiden de Zoome ( la Somme) en ten westen van de Maas hun ‘Patrie’ hebben.

Plaats een reactie

Delen