Gewonde bij steekpartij in Brussel-Schuman

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Groep Afghaanse asielzoekers onderschept in onderzoek naar twee steekpartijen in Genk

Belga Press Agency

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft zaterdagavond een groep jonge Afghaanse asielzoekers onderschept van wie de mogelijke betrokkenheid onderzocht wordt in verband met de twee steekpartijen in het centrum van Genk. Aan het station in Genk en in de Klokstraat vonden rond 20 uur twee schermutselingen plaats. In de Klokstraat moest een toegetakelde persoon door een MUG-team verzorgd worden.

Het ging blijkbaar om twee groepen die met elkaar in conflict lagen. Dat bevestigde de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) zaterdagavond. In Genk kwam het tot een clash tussen de twee groepen. De lokale politie schoot na de steekpartijen meteen in actie om eventuele betrokkenen op te sporen. Rond 22.15 uur gebeurde de onderschepping van een groep jongeren in de Kolderbosstraat. De lokale politie bracht het parket van Limburg op de hoogte. In samenspraak met het parket zal gekeken worden welke stappen verder genomen moeten worden.

De onderschepte groep jongeren bestond uit jonge Afghaanse asielzoekers. Zij waren blijkbaar vanuit het asielcentrum in Lanaken naar Genk-centrum afgezakt. Politie Carma en parket zetten het onderzoek verder.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “Groep Afghaanse asielzoekers onderschept in onderzoek naar twee steekpartijen in Genk”

  1. die hebben zichzelf voor eeuwig werk bezorgd door de immigranten binnen te laten,
    er werkten 500 agenten aan het onderzoek naar de vete tussen twee buitenlandse drugsfamilies. Maar wie gaat dat betalen? Die duizenden mannen en vrouwen van politie en parket hadden nuttige zaken kunnen doen, voedsel produceren, huizen, bruggen en wegen bouwen, vlaamse kinderen maken,…

  2. Als ze die asielzoekers oppakken gaan ze die dan ook eerst wat boostervaccins toedienen of durft onze regering dat enkel bij ons te doen. Ik vind dat dit een voorwaarde moet zijn, alvorens asiel aan te mogen vragen moeten ze eerst gevaccineerd worden, ook de kinderen die er bij zijn. Maar daar zijn onze politici te laf voor, dat proberen ze enkel bij ons en bij onze kinderen te doen. Somers kan misschien een paar straathoekwerkers sturen om met de Afghanen te gaan praten.

  3. Wat een verrijking toch voor onze samenleving, die diversiteit. Stel je eens voor, een Vlaanderen zonder al dat tuig, wat zouden we veilig en gelukkig kunnen leven van onze samengewerkte en opgebouwde rijkdom. Zonder politici die per se dit soort tuig hier willen “integreren” en ons zodanig veel belasting geld kosten dat er overal nu al tekorten zijn de belastingen de pan uit swingen.

  4. … en hopelijk worden deze Afghanen gerepatrieerd… te laf om in hun eigen land te vechten tegen de Taliban, en dan komen ze dat maar op het Europees vasteland doen. Als er niet drastische ingegrepen wordt dan gaan we daar op korte termijn een harde prijs voor betalen ….

  5. Maar beweerdelijk “gaan ze wel voor onze pensioenen zorgen”(sic) want “diversiteit is een verrijking”(sic) zoals we dagelijks aan de fratsen van “jongeren” (ge weet wel !) in onze steden kunnen opmerken en ik, in mijn hoedanigheid van autochtone gepensioneerde , nog recent heb “mogen” meemaken aan een locale tramhalte. PoCo pipo’s & pipa’ s wimpelen dit dan af als “ja, maar ze zijn niet allemaal zo” (sic)

Plaats een reactie

Delen