Uncategorized

Opnieuw rellen in Myanmar: soldaten rijden in op betogers

Redactie PAL

Bij betogingen in de grootste stad van Myanmar, Yangon, zijn zeker 5 doden gevallen. Een legervoertuig reed daar namelijk in op de massa. Daarnaast zou het leger ook het vuur geopend hebben op de betogers.

De situatie na de militaire coup in Myanmar eerder dit jaar is nog steeds allerminst rustig te noemen. Op 1 februari 2021 heeft het leger daar namelijk de macht overgenomen van de regerende NDL-partij (National League for Democracy). Daarbij werd ook de noodsituatie afgekondigd voor een periode van 1 jaar. Iets voor de coup had de NDL de verkiezingen met een ongeziene voorsprong gewonnen, al was dat niet naar de zin van het leger. De militaire top had namelijk de oppositie gesteund en betichtte de NDL van fraude. Bij de machtsovername door het leger vielen honderden doden.

Onaangekondigde betogingen

Omdat aangekondigde betogingen zo hard worden aangepakt zijn tegenstanders van het leger overgeschakeld op een andere strategie. Sinds het begin van de protesten zijn er namelijk al meer dan 1200 burgerdoden gevallen. Daarom worden nu kleinere protesten georganiseerd. Kort na de start van zo’n onaangekondigde betoging kwam het legere echter op uitermate gewelddadige manier tussen door een auto in de massa te laten rijden. Daarvan zijn nu op sociale media beelden verschenen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/11/11-jaar-cel-voor-amerikaans-journalist-in-myanmar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen