Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Politie zet waterkanon in tijdens coronabetogingen in Brussel

Simon Segers

Ongeveer 8.000 mensen kwamen zondag opnieuw op straat in Brussel om te betogen tegen het coronabeleid. De politie heeft het waterkanon en traangas ingezet tegen groepjes relschoppers.

De kop van de betoging had het eindpunt bereikt vlakbij het Schumanplein en de eerste sprekers waren aan hun toespraken bezig toen groepjes jongeren de talrijk aanwezige politie begonnen te bekogelen met allerlei projectielen en vuurwerk afschoten in de richting van de agenten. Die zetten daarop herhaaldelijk het waterkanon in en schoten traangasgranaten af in de menigte.  Momenteel komen nog groepjes betogers aan op het eindpunt, terwijl anderen al weer de betoging verlaten. Het is niet duidelijk of er gewonden gevallen zijn en of er arrestaties zijn uitgevoerd.

Foto M.V.M.
Foto M.V.M.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Politie zet waterkanon in tijdens coronabetogingen in Brussel”

  1. De marionetten (nationale en gewestelijke overheden) doen alles om de grote agenda van zwabberende Klaus en de zijnen (de elite) uit te voeren. Als tegenstander, najaar of winter, een nat pak oplopen is nog maar het minste.

  2. Hartelijk dank aan de politie die ons beschermt ! Zoals altijd, liepen de organisatoren weg van hun verantwoordelijk tegenover aanhangers die alleen uit waren op het leegstelen van boetieks.

  3. Ik behoor niet tot de categorie “aanhangers die uit zijn op het leegstelen van boetieks” maar heb ook kunnen kennismaken met een dosis traangas.
    Dat gas raakt niet selectief mensen met slechte bedoelingen dus áls het gebruikt wordt dan valt niet te kiezen wie erdoor getroffen wordt maar aangenaam vond ik het toch echt niet. De “politie die ons beschermt” vind ik bijgevolg geen juiste uitspraak.
    En de organisatoren? Ik heb amper iets van de toespraak kunnen begrijpen. Wat zij gedaan hebben, daar heb ik geen idee van maar ik ben ervan overtuigd dat zij geen kwade bedoeling hadden.

Plaats een reactie

Delen