Commissie van Wijzen wil lerarenberoep fors hervormen: 38 urenweek en toelage voor lesgevers in probleemscholen

Dirk Van Damme. Photonews

Uncategorized

Wouter Beke schildert portret van Merkel bij wijze van bedanking

Simon Segers

Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) heeft naar aanleiding van het aftreden van Angela Merkel als bondskanselier van Duitsland van haar een portret gemaakt. Hij wil de politica op deze manier bedanken voor haar jarenlange inzet.

“Als partijvoorzitter heb ik haar een aantal keren ontmoet. De ‘koningin van Europa’ was in de gewone omgang ook heel gewoon, zonder pretentie noch hoogmoedigheid. Ze gaf iedereen het gevoel van respect. Zoals ze er in Europa op gericht was om de boel bijeen te houden, zo was ze ook binnen de Europese Volkspartij. Een voorbeeld”, zei Beke aan De Standaard.

Beke schilderde in het verleden ook al portretten van de Amerikaanse presidenten John F. Kennedy, Barack Obama en de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela. “Ik heb geen concrete plannen met de schilderijen. Het is een hobby die mij tot rust brengt en waar ik ’s avonds laat na Teamsvergaderingen mee ontspan”, verklaarde de CD&V-politicus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

11 gedachten over “Wouter Beke schildert portret van Merkel bij wijze van bedanking”

  1. Beke wil gewoon eens in het nieuws komen. Benieuwd of hij een portret van Zemour, Lepen of Van Grieken zou maken om zich te ´ontspannen´. Hij zou zeker niet ermee in het nieuws komen.

  2. Perplex! Ik heb als voltijds werknemer geen tijd om te schilderen. Als minister van volksgezondheid in volle gezondheidscrisis en vader van drie is er blijkbaar nog tijd over voor dit soort onnozelheid.

  3. Het burgemeesterke van,t kamp kan beter zijn beroep van Advokaat gaan uitoefenen want de kunst is abnominabel.
    Het ministerschap te danken aan zijn tijdelijk voorzitterschap van de Tjevenpartij is hem ook niet goed afgegaan.

  4. Leuk dat erbij staat dat het Merkel moet voorstellen, het zou zowat iedereen kunnen voorstellen zelfs Van Ranst met meer haar dan. Ik ben er niet kapot van, niet van het onderwerp noch van de weergave. Middelmatig is een understatement hier maar dat was te verwachten, de “kunstenaar” heeft niet goed gekeken of is niet bekwaam en gauw content, Beke van Cd&v zeker?

Plaats een reactie

Delen