Silvio Berlusconi - Afbeelding: Shutterstock

Silvio Berlusconi - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Berlusconi trekt zich terug uit race voor presidentschap

Niels Geerinck

De voormalig eerste minister zal dan toch geen gooi doen naar het presidentschap. Dat deelde Silvio Berlusconi zelf mee via verschillende media. Voormalig ECB-voorzitter Mario Draghi geniet volgens hem “een bredere steun.”

De eerste stemronde zal maandag al plaatsvinden. Momenteel wordt Mario Draghi, voormalig voorzitter van de Europese Central Bank (ECB) getipt als potentieel kanshebber om huidig president Sergio Mattarella op te volgen. “Ik heb beslist om een volgende stap te zetten op weg naar nationale verantwoordelijkheid, en vraag zijn die mij hebben voorgedragen om mij niet langer te noemen voor het presidentschap van de republiek“, zo klonk het bij Berlusconi.

Hij toont zich echter wel genegen tegenover de kandidatuur van Draghi. “We zullen met de leiders van de centrumrechtse partijen een naam naar voor schuiven die een brede steun geniet binnen het parlement.”

Het presidentschap wordt verkozen door parlementsleden en de vertegenwoordigers van de Italiaanse regioni. De president zal de premier benoemen en indien nodig kan hij het parlement ontbinden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen