recreatiedomein de Blaarmeersen. Foto Shutterstock

recreatiedomein de Blaarmeersen. Foto Shutterstock

Uncategorized

Blaarmeersen worden betalend voor niet-Gentenaren na vechtpartijen tussen Brusselse jongeren

Simon Segers

Het Gentse recreatiedomein de Blaarmeersen start volgende zomer met een proefproject waarbij de toegang beperkt zal worden voor niet-Gentenaren. Na vechtpartijen tussen Brusselse jongeren bleven de Gentse inwoners meer weg van het domein. De stad voert nieuwe maatregelen in om dit tegen te gaan.

Vorige zomer zette het Gentse stadsbestuur reeds dranghekken in, aangevuld met identiteitscontrole en verplichte reservatie en betaling voor iedereen buiten Oost-Vlaanderen. Aanleiding was de aanhoudende vechtpartijen tussen Brusselse jongeren de afgelopen zomers. Zo moesten in juni twee betrokkenen afgevoerd worden naar het ziekenhuis na een steekpartij.

Achtertuin van de Gentenaren

Gent zal deze zomer opnieuw maatregelen treffen en hierbij expliciet de eigen inwoners voorrang verlenen. Buitenstaanders zullen moeten reserveren en betalen. “Na de evaluatie van het project vorig jaar, willen we er opnieuw voor zorgen dat Gentenaren graag naar de Blaarmeersen komen en dat zij dit stukje van hun stad opnieuw innemen. Iedereen is welkom in de Blaarmeersen, maar voor de Gentenaren is het vaak een stukje van hun achtertuin en dat willen we zeker zo houden”, duidde schepen van Sport Sofie Bracke (Open Vld) aan Het Laatste Nieuws.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Blaarmeersen worden betalend voor niet-Gentenaren na vechtpartijen tussen Brusselse jongeren”

  1. Mevr. Sofie Bracke , ik heb een suggestie die u eventueel kunt voorleggen aan uw broodheren Dhr.Decroo en Mr. Lachaert met name uw dranghekken plaatsen rond de getto’s die Brussel rijk is zodat iedereen verlost wordt van dit gespuis die elke zomer voor overlast zorgt aan zowel de kust of recreatiedomeinen die ons land rijk is. Zo zal niet enkel de Gentenaar tevreden zijn.

  2. Weer gewone mensen straffen die ook eens willen genieten van het meer, ipv het tuig op te pakken en te straffen. Zo kennen we de beleidsmakers van Gent wel. En hou aub op met de naam “Brusselse jongeren” te gebruiken. Alle jongeren en al zeker niet de studenten in Brussel behoren niet tot het soort kopschoppers. Noem ze gerust bij naam: Brusselse allochtonen.

  3. Maw, Brusselse “jongeren” zetten de boel op stelten maar de gewone man mag voortaan betalen. Door corona en de torenhoge inflatie zijn buitenlandse reizen al voor velen moeilijk geworden, als alle steden dit “eigen-inwoners-eerst-principe” gaan invoeren dan kunnen we voortaan onze vakanties onder de kerktoren doorbrengen.

  4. De Brusselse ‘jongeren’ kunnen nog naar het provinciaal domein van Wachtebeke of naar Overmere Donk, om er maar een paar te noemen.
    Er zullen hardere maatregelen nodig zijn, helaas niet beperkt tot Gent.

Plaats een reactie

Delen