Uncategorized

Coronacommissariaat gaat voor vaccinatiecertificaat

Redactie PAL

Het coronacommissariaat, onder leiding van Pedro Facon, wil niet dat de regering verplichte vaccinatie invoert, maar wil wel gaan voor de invoering van een zogenaamd ‘coronacertificaat’. Daarmee zou men moeten bewijzen dat men gevaccineerd is, waardoor het in de praktijk eerder om een vaccinatiecertificaat gaat.

Het voorstel van het commissariaat staat te lezen in de nota die uitgewerkt is voor het Overlegcomité. Die nota werd doorgestuurd naar de leden en de voorzitter, maar is naar goede gewoonte ook al naar de media gelekt.

“Verplichte vaccinatie laatste redmiddel”

Volgens het coronacommissariaat is de invoering van verplichte vaccinatie een laatste redmiddel, dat nu nog niet aan de orde is. Toch is het commissariaat van mening dat er een breed debat moet plaatsvinden over een dergelijke verplichting. Dat zou enerzijds een politiek debat zijn, waarbij gekeken moet worden welke partijen zich achter het idee kunnen scharen. Daarnaast zou er ook een sociaal debat moeten plaatsvinden, waarbij naar de publieke opinie gekeken wordt. Zelfs een referendum zou daar een optie kunnen zijn.

Volgens het commissariaat is er ook een minder ingrijpende maatregel, namelijk het vaccinatiecertificaat. Dat zou een aangepaste versie zijn van het huidige Corona Safe Ticket (CST), waarbij je enkele nog een geldige QR-code zou krijgen indien je gevaccineerd bent. Een negatieve test of een herstelcertificaat zou geen optie meer zijn. Zo wil het commissariaat een hoge vaccinatiegraad aanmoedigen.

Coronabarometer

De invoering van het vaccinatiecertificaat zou betekenen dat ons land overschakelt op een 1G-beleid. Men zou er dan ook voor kunnen kiezen om op een bepaald moment, bijvoorbeeld indien de pandemie weer in kracht zou toenemen, het vaccinatiecertificaat te combineren met een testcertificaat. Concreet zou de coronabarometer moeten aangeven wanneer het certificaat gebruikt moet worden. Daarnaast zou het zo zijn dat men het certificaat enkel mag vragen voor bepaalde activiteiten. Voor essentiële zaken, zoals het werk of de school, zou men nooit om een dergelijk vaccinatiebewijs mogen vragen.

De maatregelen zouden echter niet beperkt worden tot het vaccinatiecertificaat, maar er zou een breder beleidspakket moeten komen. Dit wordt aangeduid als het “gatenkaasmodel”. Zo zouden ook de mondmaskerplicht en de afstandsregels deel blijven uitmaken van het beleid. Daarnaast zou het certificaat ook regelmatig moeten geëvalueerd worden om te zien of ze nog wel nodig is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Coronacommissariaat gaat voor vaccinatiecertificaat”

  1. Het is alsof de mensen met trosjes neervallen, terwijl ik persoonlijk niemand ken die van corona is omgekomen, laat staan er ernstig ziek is van geworden. Ik ken wel heel wat mensen die last hebben ondervonden, sommigen permanent, van het vaccin. In welke wereld leven mensen zoals Pedro Facon eigenlijk? Ze zouden beter eens een flinke stap terugzetten i.p.v. in hun tunnelvisie te blijven zitten.

  2. Het is nu toch al voldoende bewezen dat men met vaccinatie geen pandemie kan doen stoppen. Wat een bende blinde idioten om toch te volharden in de boosheid. Ik zal nooit zwichten voor de chantage van die Facon !

  3. Gelieve de Heer Facon in te lichten dat vaccins virus-overdracht en immunisatie niet voldoende tot bijna niet verzekeren.
    Wat hij voorstelt is dus gebaseerd op een leugen
    Best dat hij ook eens het wintemanifest leest, en een praat met Luc Bonneux.
    Komaan hé zeg, de aarde is niet plat, dus we gaan er niet afvallen hoor.
    “Laatste redmiddel” zijn gewoon woorden om angst aan te jagen en de bevolking tegen mekaar op te zetten.
    Is dat U plan, Mr. Facon?

  4. “Verplichte vaccinatie laatste redmiddel”. daar zou ik mee eens zijn als covid een sterftepercentage zou hebben van minstens 1%, maar er moet wel een vaccin zijn die ook besmettingen tegenhoud.Niet die rommel die ze nu inspuiten.

    “Dat zou een aangepaste versie zijn van het huidige Corona Safe Ticket (CST), waarbij je enkele nog een geldige QR-code zou krijgen indien je gevaccineerd bent.” , Wat heeft dit met welzijn en gezondheid te maken? Dit is hetzelfde als ‘morele’ vaccinatieplicht.

  5. Het minste dat ze nu kunnen doen is de maatregelen stabiliseren en afwachten. Als het covid-19 virus door de bevolking verder beter verdragen wordt, minder zwaar ziek, minder ziekenhuisopname, dan kan men zelfs de maatregelen afbouwen naar de zomer toe. Maar nee, dat zijn blijkbaar niet de afspraken met de wereldwijde farmaceutische industrie.
    Volgens De Croo moeten de represailles voor diegene die zich niet willen vaccineren nog zeker 2 tot 3 jaar door gaan. Ofwel kan hij in de toekomst kijken hoe het virus evolueert.
    Ofwel zijn er wereldwijd afspraken gemaakt door de politici met de farmaceutische industrie waarbij ze zeker 5 jaar volle bak vaccins mogen leveren. Niet enkel voor de ouderen en risicogevallen maar voor de gehele bevolking. Nu zelfs tot 5 jaar. Ik ben er zeker van dat het dit laatste is. Wie veel verdient en zijn geld wil beleggen in aandelen weet welke hij moet kopen.

  6. Officieel geen verplichte vaccinatie, maar wél een “coronacertificaat” dat je enkel krijgt als je een goede Pfizer prik gehad hebt. Zonder dat certificaat mag je helemaal niks meer, zit je opgesloten in je eigen huis. De beperkingen die opgelegd worden aan wie geen certificaat heeft, zijn erger dan een verplichte vaccinatie.
    Waarom krijgen patienten die corona doorgemaakt hebben (en meestal een veel sterkere immuniteit hebben opgebouwd) geen certificaat ?
    Waarom krijgen zij die een ander, niet EU goedgekeurd vaccin gekregen hebben, geen certificaat ?

  7. 187 doden onder de 44j en +28 000 doden boven de 44j in België op 6/01/2022 (volgens Sciensano). Maar toch alle mensen onder de 44j die geen (of weinig) risico lopen verplichten zich te laten vaccineren? Deze overheid volgt haar eigen cijfers en de wetenschap niet eens, zij volgen idealisme, dogma’s en repressie! Ik ga betogen de 23ste tegen deze Nazi’s, Stalinisten, Fake newsers en scheefpoepers, onverkozenen.

  8. Dus de gezondheid van het volk kan hen geen reet schelen , alleen hun dictatoriale gelijkhebberij en hun controlemanie . En hun obsessie om het gezonde deel van de economie , de kleinschalige , vrije economie die ten dienste staat van de mensen ( en niet van de banksters en corrupte despoten ) verder kapot te maken ?

Plaats een reactie

Delen