Alexanderia Ocasio Cortez (Shutterstock)

Uncategorized

Democratisch congreslid: “Gestoorde seksuele frustratie van Republikeinen drijven focus op mij”

Redactie PAL

Alexandria Ocasio-Cortez, een Democratische politica die zetelt in het Huis van Afgevaardigden, doet de wenkbrauwen fronsen door enkele opvallende tweets. Daarin zegt ze dat de Republikeinen zich op haar focussen doordat ze seksueel gefrustreerd zijn. Haar berichten kunnen echter op veel kritiek rekenen.

Ocasio-Cortez plaatst haar tweets naar aanleiding van een foto die van haar verscheen, waarop te zien is hoe ze in Miami geniet van een drankje op een terras. In Miami, gelegen in de staat Florida, gelden heel weinig coronaregels. Daarom tweette Steve Cortes, een gewezen medewerker van president Trump, dat “indien linkse mensen zoals AOC (Alexandria Ocasio-Cortez, nvdr) echt zouden geloven dat verplichtingen en maskers zouden helpen, dan zouden ze niet rondhangen in het vrije Florida.” Ook had hij commentaar op de partner van AOC, die met zijn sandalen aan tafel zat.

Seksuele frustratie

Ocasio-Cortez was niet van plan om dit zomaar te laten passeren. “Als Republikeinen boos zijn dat ze niet met mij kunnen uitgaan, kunnen ze dat gewoon zeggen in plaats van hun seksuele frustraties te projecteren op de voeten van mijn vriend,” tweette ze, en voegde eraan toe “Ya creepy weirdos.”

In een volgende tweet ging ze nog wat verder. “Het begint vervelend te worden om de overduidelijke, vreemde en gestoorde seksuele frustraties te negeren die ten grondslag liggen aan de Republikeinse fixatie op mij, vrouwen en LGBT+ mensen in het algemeen. Deze mensen hebben duidelijk therapie nodig, maar willen dat niet, en gebruiken in plaats daarvan politiek als uitlaatklep. Het is echt vreemd.”

Anti-feministisch

Hoewel AOC op bijval kan rekenen, krijgt ze ook heel wat kritiek op haar tweet. Zo zegt Meghan McCain, voormalig presentatrice van het populaire programma “View”, dat de hele situatie anti-feministisch lijkt. “Dus, telkens als de politieke keuzes van vrouwen bekritiseerd worden, kunnen we zeggen dat het komt omdat mensen hen in bed willen krijgen? Kunnen we het niet gewoon oneens zijn met je belasting/klimaat/masker-beleid zonder betrokken te raken in dit rare seksverhaal?”

Ook Eve Barlow, journaliste, sprak zich uit over het voorval. “Als we onze seksualiteit als wapen gebruiken om onze persoonlijkheid te verdedigen, is het net zo makkelijk om onze seksualiteit als wapen tegen ons te gebruiken om onze persoonlijkheid te ontkennen. Een riskant spel,”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Democratisch congreslid: “Gestoorde seksuele frustratie van Republikeinen drijven focus op mij””

  1. Als je enige verdediging het slachtofferrolletje is…. Niet alleen zeer zwak maar ook een belediging voor haar eigen principes en haar kiezers. Luister naar mijn woorden maar kijk vooral niet naar mijn daden.

  2. Dat kreng wil gewoon seksueel begeerd worden, quod non. Men zou zich al in een staat van delirium tremens moeten bevinden om hier nog maar aan te denken.
    Het zijn zij en haar soortgenoten die psychiatrische hulp behoeven.
    Democraten die nog niet naar extreemlinks zijn doorgeschoten zullen hier stilaan toch hun bedenkingen bij hebben.

Plaats een reactie

Delen