An Moerenhout (Photonews)

An Moerenhout (Photonews)

Uncategorized

Groen vindt Vlaamse ambtenarij te mannelijk en te wit

Belga Press Agency

Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) wil dat de Vlaamse regering meer werk maakt van diversiteit in haar personeelsbestand. Aanleiding zijn cijfers die aantonen dat de overheid met een diversiteitsprobleem kampt, aldus Moerenhout, die daarvoor zelf een reeks voorstellen naar voren schuift.

Volgens informatie die het oppositielid opvroeg bij minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld), is de Vlaamse ambtenarij overwegend wit en mannelijk. Nog geen 30 procent van de Vlaamse topambtenaren is een vrouw, terwijl er gestreefd wordt naar 40 procent. Er werd in 2020 geen enkele Vlaamse ambtenaar in het top- of middenkader met een migratieachtergrond aangenomen, en amper 2,3 procent van het personeelsbestand bestaat uit personen met een handicap of chronische ziekte, terwijl dat minstens 3 procent zou moeten zijn.

Moerenhout heeft daarom een aantal voorstellen om tijdens de selectieprocedure sterker op diversiteit in te zetten. Het gaat om een training voor juryleden om aan een selectieprocedure deel te nemen, jury’s met een maximum van twee derde personen van hetzelfde gender en het opheffen van de vrijblijvendheid van de regel van voorrang bij gelijkwaardigheid. Deze regel biedt een alternatief voor quota, legt Moerenhout uit. Als streefcijfers niet gehaald worden, kan men bij gelijke kwalificaties voorrang geven aan de kandidaat uit de kansengroep.

Nog kansen ziet het groene parlementslid in de verhoging van de diversiteit bij het bereiken van potentiële kandidaten. Het aandeel mannen dat solliciteert voor een job in het top- of middenkader is immers groter dan het aandeel vrouwen. Vooral personen met een migratieachtergrond maken veel minder deel uit van de kandidaten (8,9 procent). “Een eerste stap om meer in te zetten op gelijke kansen, is dan ook het aandeel vrouwen en personen met een etnisch culturele achtergrond dat solliciteert, te verhogen”, aldus Moerenhout.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

32 gedachten over “Groen vindt Vlaamse ambtenarij te mannelijk en te wit”

  1. Dergelijke in pure & onversneden Oikofobie gemarineerde eisen gaan het ECO-fascisme gelukkig nog meer windeieren laten leggen in de peilingen en bij ons onbarmhartig electorale vonnis van 2024. Groen lijkt immers absoluut te willen excelleren in de bevuiling van het autochtone nest. “Te mannelijk”(sic) zou Freud waarschijnlijk gecatalogeerd hebben als een uiting van “der Penisneid” ! Enkel “competentie” dient criterium ter aanwerving te zijn, zodat autochtonen niet eerst naar de zonnebank zouden moeten gaan om mogelijk aangeworven te worden en dat mannen zich niet eerst zouden moeten laten ombouwen tot “transgender” ter sollicitatie. Dat de politiek-correct geïndoctrineerde blanken eens hun hand op een wit blad papier leggen om toch het onderscheid te leren kennen tussen “blank” en “wit”, want wij zijn noch albino noch sneeuwman, dus niet zeker niet….. “wit” !

  2. Dus volgens Groen ziet binnenkort het sollicitatieformulier voor ambtenaren er zo uit: 1/ Bent u allochtoon? JA. 2/ Bent u een vrouw? JA. U BENT GESLAAGD! Goed nieuws voor Shihame Kouakibi! Met haar “kwaliteiten” vind die geheid een nieuwe job!

  3. Die domoor heeft nog altijd niet door dat niet streefcijfers maar bekwaamheden bepalend horen te zijn.
    Iedereen gelijk aan de startlijn, maar de besten halen op tijd de aankomst. Voor Groen, poco en woke is dit principe blijkbaar van geen tel.

  4. Wanneer gaat die onzin stoppen Vlaanderen is hoofdzakzlijk wit en dus is het normaal dat het hoofdzakelijk witte mensen zijn die in de asminstratie zitten. In landen met hoofzakelijke niet witte mensen zijn het ook hoofdzakelijk niet witte mensen die in de adminidtratie zitten en daar is niets verkeerd mee.

  5. Als er te weinig kandidaten zijn uit ‘minderheidsgroepen’, ligt dat dan niet aan die mensen zelf? Bij Groen zien ze zelfs discriminatie/racisme door witte mannen als een gekleurd medemens of vrouw niet doet wat Groen wil.

  6. België staat al lang bekend dat we véél te veel belastingen betalen en dat wat we hiervoor terugkrijgen aan service (de ambtenaren dus) beneden alle peil is.
    De politici zouden beter focussen om de belastingen te verlagen en de service te verbeteren.
    KWALITEIT en TALENT moeten daarom dé criteria zijn om mensen aan te werven.

  7. Uit de vele boeken die ik gelezen heb, heb ik geleerd dat multiculturalisme ofwel niet bestaat ofwel voert naar het recht van de sterkste. Anneke Moerenhout moet eens leren nadenken.

  8. Dat Mw Moerenhout zich bezighoud met wat dringend is en waar ze de Vlamingen mee helpt, meer zogezegde diversiteit moet komen van de mensen zelf , als zij zich geen kandidaat stellen dan is dat hun probleem.Wie een job wil moet zelf initiatief nemen.

  9. Wil Groen meer Chinezen en Japanners in onze ambtenarij ? Of willen ze meer moslims, LGBTQ’ers, bruine mensen en woke-ers ?

  10. Wij vinden de ambtenarij te dogmatisch groen en te wereldvreemd . onder het mom van ” gelijke kansen ” willen zij ons discrimineren . Want iedereen met de belgische nationaliteit , plus een resem onverantwoorde uitzonderingen , mogen deelnemen aan de examens . Of wil groen geen bekwame en neutrale ambtenaren , maar een corrupt zootje dat allleen de eigen stam helpt om de gemeenschap te bestelen ?

  11. Neen, hij dient bovendien een transgender te zijn, die diabeticus is, aan flatulentie en jicht lijdt , kleurenblind en potdoof is, flaporen en een scheve neus heeft, kwestie van het volledig politiek-correct te houden.

Plaats een reactie

Delen