Jean-Marie Le Pen - Afbeelding: Shutterstock

Jean-Marie Le Pen - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Jean-Marie Le Pen blijft zijn dochter steunen: “Natuurlijk steun ik mijn dochter. Dat is vanzelfsprekend. Ze heeft meer kans”

Niels Geerinck

De oprichter van het Front National, nu Rassemblement National, betuigde zijn steun aan dochterlief Marine Le Pen tijdens een interview aan LCI afgelopen zondag. Toch benadrukte hij ook dat hij enige sympathie koestert voor Eric Zemmour en liet hij ook zijn licht schijnen over de politieke terugkeer van Marion Maréchal.

Het was vooralsnog lang onduidelijk aan wie vader Le Pen zijn steun zou betuigen voor de aankomende presidentsverkiezingen. Uiteindelijk deelde hij zondag tijdens een interview op LCI, mee dat hij zijn dochter en het Rassemblement National toch zal blijven steunen. “Natuurlijk steun ik mijn dochter. Dat is vanzelfsprekend”, aldus Jean-Marie op LCI.

Voor de voormalige voorzitter van het Front National is Marine Le Pen de “kandidaat die de meeste kans van slagen heeft. Zij is degene die de steun moet krijgen van iedereen die denkt zoals ik.”

Marine Le Pen komt in de peilingen momenteel uit op 16 procent, waarmee ze nek aan nek staat Valérie Pécresse met het oog op de tweede ronde. Zemmour bevindt zich momenteel op de vierde plaats met zo’n 12 procent.

Marion Maréchal

Over de eventuele terugkeer van Marion Maréchal, het nichtje van Marine, is hij ook erg duidelijk. “Indien de programma’s zo parallel lopen, moet alles haar ertoe brengen de kant van haar tante te kiezen. En niet die van een onbekende, hoe sympathiek deze ook mag zijn.” Indien het nichtje er toch voor zou kiezen om Zemmour te steunen, zou vader Le Pen dat onbegrijpelijk en choquerend vinden.

Jean-Marie gaf wel al meermaals een blijk van sympathie tegenover Eric Zemmour en diens ideeën. In oktober vorig jaar liet hij zelfs onomwonden weten dat hij Zemmour zou steunen indien die “beter geplaatst” bleek dan Marine. De afgelopen weken verlieten heel wat RN-prominenten het schip om zich aan te sluiten bij de partij van Zemmour. Volgens vader Le Pen hoort dat bij de politiek. “Verraad is een gewoonte binnen de politiek”, zo duidt hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Jean-Marie Le Pen blijft zijn dochter steunen: “Natuurlijk steun ik mijn dochter. Dat is vanzelfsprekend. Ze heeft meer kans””

Plaats een reactie

Delen